Поділитись:

На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)

Вівторок, 02 лютого 2021, 12:50
На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)

Працівники ківерцівського нацпарку "Цуманська пуща" рахували птахів, які залишилися зимувати на Волині. 

Великий зимовий пташиний облік проводили протягом 18-25 січня, інформують на фейсбук-сторінці національного природного парку. 

Щодня протягом години працівники "Цуманської пущі" спостерігали за птахами на межі лісу в місті Ківерці.

В ході спостережень виявили, що найчисельнішим зимуючим птахом є синиця велика, яка в зимовий період знаходиться переважно в межах населених пунктів, є частим відвідувачем годівнички і охоче ласує салом. Також тут зустрічається синиця чорна та золотомушка жовточуба, вони переважно тримаються в кронах хвойних дерев, зокрема на ялині та туї. Спостерігали одну особину вільшанки, що є нечастим зимуючим птахом для нашого краю. На краю міста біля лісу зустрічаються самці чорного дрозда, які вже традиційно зимують в невеликій кількості. В кущах можна помітити поодинокі особини волового очка, що тримаються переважно знизу. Іноді пролітають кочуючі зграї синиці довгохвостої, високо в небі літають круки. На верхівках дерев тримається велика зграя омелюхів та чикотнів, які поїдають плоди омели. На годівничку прилітає повзик і відганяє синиць.

Також відмітили такі види птахів: сойка, дятел звичайний, підкоришник звичайний, синиця блакитна, горлиця звичайна, гаєчка болотяна, костогриз, вівсянка звичайна, грак, чиж.

На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)На Волині порахували костогризів і чикотнів (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів