Поділитись:

Головне у Луцьку за середу, 27 січня

Середа, 27 січня 2021, 21:00
Головне у Луцьку за середу, 27 січня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» спеціально для наших читачів ще раз прогорнула стрічку новин і відібрала інформацію про найцікавіші та найважливіші події в Луцьку, про які ми писали у середу, 27 січня.

Про те, як лучани облаштували сквер для відпочинку, а церква поставила там хрест

Несподіваний хрест з'явився на одному з майданчиків для відпочинку у Луцьку. За повідомленнями очевидців, священники встановили велике дерев'яне розп'яття просто посеред скверу у Старому місті, який доглядають місцеві мешканці. 

У пресслужбі Волинської єпархії УПЦ («Московський» патріархат) від хреста «відхрестилися». Кажуть, що їх священники до встановлення розп'яття не причетні. Волинська єпархія Православної церкви України свою причетність до встановлення хреста не підтвердила, але і не спростувала. Детальніші коментарі обіцяли надати згодом. 

Подробиці – за посиланням.

Про те, як на Волині батько ґвалтував 14-річну доньку: йому дали 13 років тюрми

Уродженець Камінь-Каширського району неодноразово вступав у статеві зносини з власною неповнолітньою донькою. Усього зафіксовано чотири випадки ґвалтування дитини. 

Обвинувачений свою вину не визнав, зазначивши, що дійсно роздягав доньку та торкався її геніталій, проте не проникав у її вагіну своїми геніталіями жодного разу. На судовому засіданні потерпіла ці слова підтвердила.

Попри невизнання винуватості, провину чоловіка довели цілим рядом доказів. Окрім цього, суд, зважаючи на висновки експертиз, вирішив, що показання доньки під час досудового розслідування були правдивими. 

У підсумку гвалтівника посадили на 13 років. Деталі – тут.

Про те, як паркохам залишив авто на переході у центрі Луцька

У центрі Луцька автівку припаркували просто на початку пішохідного переходу.

Власники автомобіля залишили транспортний засіб на переході поблизу обласного драматичного театру. 

До слова, місця між автомобілями було небагато, і мама з немовлям у візку ледь протиснулися. Очевидці кажуть, що на парковці поруч із драмтеатром вільних місць було небагато, але це не привід порушувати правила дорожнього руху. Більше – за посиланням.

Про те, що Луцьк – серед міст, де запустять е-прописку

Незабаром органи місцевого самоврядування вестимуть реєстри територіальних громад виключно в електронній формі або за допомогою ІТ-системи Державної міграційної служби. Про те, які саме зміни передбачені утворенням Єдиного реєстру територіальних громад, новації у законодавстві України розповідав працівникам міграційної служби Волині Василь Буржинський – керівник проєкту «Реєтрація місця проживання громадян».

Завдяки новій системі від громадян не вимагатимуть додаткових документів, адже всю інформацію видно буде в базі даних. Детальніше – тут.

Про те, що Луцьком «гуляють» фальшиві однотисячні купюри

У Луцьку в січні декілька разів повідомляли про підробку грошей. Зокрема, були випадки, коли за товар розраховувалися фальшивими однотисячними банкнотами. 

Усіх, хто здійснює операції з грішми, застерігають від шахрайства і просять перевіряти купюри. Подробиці – за посиланням.

Головне у Луцьку за середу, 27 січня

Про те, що суми в платіжках лучан за тепло виросли

Попри встановлення нових індивідуальних теплових пунктів, суми в платіжках лучан за тепло не зменшилися, а подекуди навіть стали більшими. 

Про це стало відомо під час сесійного засідання Луцькради. 

Заступник голови фракції «СВІДОМІ» Михайло Наход зауважив, що зі слів голів ОСББ, які до нього звернулися, проблемою такого стану речей є відсутність можливості регулювання подачі тепла на місці. 

«Коли мешканці скаржаться на надмірну температуру повітря у квартирах, представники ОСББ не можуть жодним чином вплинути на ситуацію та відрегулювати подачу тепла, а змушені це робити виключно за допомогою залучення працівників ДКП "Луцьктепло", які не роблять цієї роботи вчасно», – сказав він. 

Деталі – у нашому матеріалі.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів