Поділитись:

Лучани облаштували сквер для відпочинку, а церква поставила там хрест (фото)

Середа, 27 січня 2021, 12:26
Лучани облаштували сквер для відпочинку, а церква поставила там хрест (фото)

Несподіваний хрест з'явився на одному з майданчиків для відпочинку у Луцьку. За повідомленнями очевидців, священники встановили велике дерев'яне розп'яття просто посеред скверу у Старому місті, який доглядають місцеві мешканці. 

Допис обурення оприлюднив у фейсбуці користувач Віталій Бобир. За словами чоловіка, встановлювати хрест почали ще 18 січня. Тоді він втрутився, попросив показати дозвільні документи, і роботи припинилися. Але зранку у понеділок, 25 січня хрест "рекордно швидко" поставили. 

"Коли я з’явився на місці, то побачив священника і якусь жіночку. Думаю, спитаюсь у священника про документи і дозволи. І тільки я представився і спитався про дозвільну документацію, як ця жіночка за хвилину вилила на мене кучу бруду, лайки, і напевно, піддала анафемі. Документи вони ніякі не надали, сказали, це свята річ і всі повинні їм дякувати за те, що вони оберігають місто... 

У даного монастиря  біля річки Стир дуже велика територія з виходом до річки. Так от, цю територію вони занедбали, біля річки поскидали цілі тони будівельного сміття, а решта території поросла чагарниками. Проте, місце, де вони поставили хреста, доглядається сусідами, котрі посадили там траву і постійно стрижуть її газонокосаркою та доглядають. Коли сказав, приведіть свою територію до відповідного стану і там робіть, що Вам заманеться, отримав ще порцію відбірної лайки в свою сторону. Мене це дуже обурило. Сьогодні тут хреста встановили незаконно, а завтра там капличку поставлять", – пише Віталій Бобир.

Лучани облаштували сквер для відпочинку, а церква поставила там хрест (фото)Лучани облаштували сквер для відпочинку, а церква поставила там хрест (фото)

На ситуацію вже встигли відреагувати у департаменті муніципальної варти Луцькради. Так, заступник начальниці департаменту Роман Кулик розповів, що вони отримали звернення мешканців будинків, поруч із якими встановили хреста. А от звернень по дозвіл на встановлення хреста до них не надходило. Муніципали пообіцяли розібратися із ситуацією незабаром. 

У пресслужбі Волинської єпархії УПЦ (Московський патріархат) від хреста "відхрестилися". Кажуть, що їх священники до встановлення розп'яття не причетні. Волинська єпархія Православної церкви України свою причетність до встановлення хреста не підтвердила, але і не спростувала. Детальніші коментарі обіцяли надати згодом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів