Для іноземних туристів створили сайт про сучасну Україну

П'ятниця, 15 січня 2021, 03:34

МЗС створило англомовний сайт про сучасну Україну. 

Про це пише "Суспільне".

"МЗС вдалося отримати під управління держави, а не приватних осіб і компаній, інтернет-домен Ukraine.ua. Тепер за цією адресою буде розміщений сайт, який буде розповідати світу про Україну", — повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 14 січня.

За його словами, сайт Ukraine.ua має стати "магнітом для звичайного іноземного туриста, для іноземного бізнесмена і студента". Міністр заявив, що метою сайту є привертати до України додаткову увагу, популяризувати країну у світі і зміцнювати її авторитет.

На сторінці міністерства у Facebook зазначається, що МЗС запустило цифровий портал спільно з Українським інститутом, де користувачі з будь-якої країни світу зможуть познайомитись з Україною онлайн та прийняти рішення відвідати, інвестувати чи приїхати на навчання до України.

"Мета сайту Ukraine.ua – презентувати світу Україну – країну свободи та гідності, сучасну країну з тисячолітньою історією та культурою", — додали в МЗС.

Крім того, частиною сайту є фотобанк “Україна”, до створення якого долучились кілька десятків українських фотографів і безкоштовно надали свої роботи. Нині сайт доступний лише англійською, проте цьогоріч планується запуск французької, німецької, іспанської, арабської та китайської мовних версій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: