Поділитись:

Аеропорт в Луцьку: місія можлива? (відео)

Четвер, 24 грудня 2020, 14:20
Аеропорт в Луцьку: місія можлива? (відео)

фото ілюстративне

Аеропорт в Луцьку – це великі інвестиції і зі сторони держави, і зі сторони потенційного інвестора. Ще наприкінці 2018-го року, коли були затверджені стратегічні цілі розвитку міста, серед операційних цілей було створення пасажирського терміналу на базі військового аеродрому.

Про це в ефірі програми "Позиція" на 12 каналі розповів депутат Луцькради від фракції "СВІДОМИХ" Михайло Наход.

Ведуча програми Наталка Коваль поцікавилася, чи буде в Стратегії розвитку міста аеропорт. Михайло Наход відповів, що це залежить від людей, які її розроблятимуть. Але, безумовно, аеропорт потрібен.

"Зараз стоїть питання, хто і як буде звідти літати. Аеропорт – це великі інвестиції і зі сторони держави, і зі сторони потенційного інвестора, який буде обслуговувати цей аеропорт. Для того, щоб аеропорт функціонував, потрібно, щоб сюди літали – щодня хоча б два рейси, тоді можна про щось говорити", – зазначив депутат.

Важливим в цьому питанні є залучення інвестора. А для цього, переконаний Михайло Наход, місто повинне мати Стратегію свого розвитку, де включені певні пріоритети.

"Будь-який серйозний інвестор, який може створити хоча б сотню робочих місць, у першу чергу хоче бачити, чи вписуватиметься його виробництво чи послуги в концепцію розвитку міста. Якщо у міста є Стратегія і там одним із пріоритетів, наприклад, є туризм, іншим пріоритетом є ІТ, то тоді ті компанії, які цим займаються, будуть розглядати наше місто", – пояснив обранець громади.

Упродовж кількох останніх років Луцьку важко було знайти нових інвесторів. Одна із причин – три з половиною роки не було міського голови, тобто людини, яка може давати якісь гарантії.

"З тимчасовим виконувачем обов’язків про серйозні речі не домовляються. Зараз в нас є міський голова, я думаю, що до Луцька будуть більше придивлятися потенційні інвестори", – зауважив Михайло Наход.

Депутат додав, що через кризу, пов'язану з пандемією COVID-19, ніхто особливо не поспішає інвестувати. Проте вона закінчиться і варто думати про розвиток міста заздалегідь.

"Як депутат Луцької міської ради я бачу, що чим швидше ми розпочнемо та завершимо роботу над Стратегією розвитку Луцької громади, тим швидше ми станемо більш привабливими для потенційних інвесторів", – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів