Поділитись:

Головне у Луцьку за п'ятницю, 18 грудня

П'ятниця, 18 грудня 2020, 21:00
Головне у Луцьку за  п'ятницю, 18 грудня

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 18 грудня.

Про те, як у Луцьку держслужбовці влаштували корпоратив серед білого дня

Працівники виконавчої служби Волині посеред білого дня зібралися на гуляння у елітному луцькому ресторані. Попри те, що робочий день «виконавців» закінчується о шостій годині вечора – бенкет замовили на 16:30.

У спілкуванні з журналістами працівники виконавчої служби були небагатослівні – бо ж як пояснити, чому у робочий час не на роботі, а на корпоративі. Детальніше – тут.

Про кований символ нового року в центрі Луцька

У центрі Луцька завершують останні приготування до зимових свят. Зранку навколо центральних ялинок міста вже трудилися комунальники: завершували прикрашати святкові дерева, монтували сцену для виступів та чіпляли гірлянди на Театральній площі. 

Також навколо ялинки вже встигли змонтувати традиційне різдвяне містечко. За добрим міським звичаєм, кожного року у ньому з'являється нова кована скульптура. Так, уже зараз своє почесне місце між свинею і щуром зайняв символ 2021 року – Білий Металевий Бик. Більше про різдвяне містечко – у нашому матеріалі

Головне у Луцьку за  п'ятницю, 18 грудня

Про те, як до Луцька прилітав легендарний транспортник

На Луцькому військовому аеродромі здійснив посадку важкий військово-транспортний літак Іл-76МД, який 20 років тому брав безпосередню участь у легендарній експедиції «Україна – Північний полюс 2000». 

Коли літак заходив на посадку, можна було побачити ефектний момент, як вологе повітря на консолях крила літака ущільнюється та стікає з випущених закрилків двома струменями, схожими на дим чи водяну пару. Відео можна переглянути за посиланням.

Про те, що у Луцьку не встигають вчасно встановити «розумні» зупинки

Розумні зупинки у Луцьку з'являться вже на початку наступного року, розповіла у коментарі журналістам ІА «Конкурент» розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець

За словами чиновниці, так звані «розумні зупинки» за грантовим проєктом мали встановити до кінця 2020 року. Такими були і умови договору з грантодавцями та підрядниками. Однак, коронавірус вніс свої корективи, а тому договір із німецькими інвесторами продовжать до наступного року, а луцькі підрядники – департамент ЖКГ та «Модерн Експо» – виконуватимуть роботи, зважаючи на свої можливості. Більше інформації – у нашому матеріалі.

Про те, що Епіфаній розкритикував шубу Михаїла

Візит Митрополита Луцького і Волинського Михаїла на сесію Луцької міської ради в норковій шубі наробив галасу не тільки у місцевих ЗМІ. Обурення вбранням владики висловили і всеукраїнські зоозахисні організації. 

Зокрема, навіть Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прокоментував цю ситуацію.

«Кожен священнослужитель повинен бути зразком, ідеалом для наслідування для своїх вірних», – зазначив Епіфаній і додав, що священник не повинен спокушати свою паству.

Детальніше – тут.

Про те, що Луцька школярка отримуватиме президентську стипендію

Володимир Зеленський підписав указ про призначення стипендій Президента України переможцям Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Серед інших, стипендію Президента отримуватиме й школярка з Луцька – Соломія Крамар. Вона – учениця 8 класу школи № 22. Більше інформації – за посиланням.

Про те, чи можна на луцькому автобазарі придбати пристойне авто за 8 000 $

Кажуть, підібрати автомобіль – справжнє мистецтво: «преміумклас» – дорого, дешевші – «вбиті». Часто-густо покупця збиває з пантелику розбіжність параметрів: ціна-якість-практичність. А ще – «нельотна» погода надворі, коливання валютного курсу чи відсутність поряд досвідченого механіка.  

Однак, коли ситуація дещо інша, без гарної машини з базару не підеш. То що ж можна придбати, якщо маєш у кишені вісім тисяч «зелених», – дивіться у нашому матеріалі

Про те, як хворого на коронавірус лучанина відмовились везти «швидкою»

Лучанин з коронавірусом змушений був сам на таксі добиратися до лікарні. Швидка не захотіла за ним приїздити, бо чергова телефоном не почула в нього задишки. 

Прикрий випадок трапився у Луцьку в ніч на четвер, 17 грудня. Анатолій Доброчинський вже тривалий час лікував удома запалення легень. Дистанційно консультувався із сімейним лікарем. З початку тижня його стан суттєво погіршився, і лікар порадив викликати швидку. 

За словами лучанина, чергова диспетчерка швидкої медичної допомоги відмовилася висилати машину, аргументуючи це тим, що ця температура не висока (температура 38,6, запалення легень), і що в розмові телефоном вона не почула задишки. Потім, вже з температурою 39, чоловік на таксі поїхав в інфекційну, де його і поклали у стаціонар.

Деталі – у нашому матеріалі.

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів