Поділитись:

На Луцький аеродром завітав легендарний «великий гість» (відео)

П'ятниця, 18 грудня 2020, 12:15
На Луцький аеродром завітав легендарний «великий гість» (відео)

На Луцькому військовому аеродромі здійснив посадку важкий військово-транспортний літак Іл-76МД, який 20 років тому брав безпосередню участь у легендарній експедиції «Україна – Північний полюс 2000».

Про це повідомили на сторінці «Організація Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ"/Луцький Аероклуб "Крила Волині"» у фейсбуці.

«Великий гість» –  важкий військово-транспортний літак Іл-76МД зі складу 25-ї бригади транспортної авіації (аеродром Мелітополь у Запорізькій області) завітав на Луцький військовий аеродром у четвер, 17 грудня.

«Це знову був легендарний борт № 76732, який в 2000 році брав безпосередню участь у легендарній експедиції "Україна - Північний полюс - 2000", про що свідчить відповідна емблема на його борту. Ця експедиція тривала з 4 по 21 квітня 2000 року та вперше в історії України була проведена з метою популяризації України як могутньої авіаційної та спортивної держави світу», – йдеться у дописі.

Авіалюбителі поділилися відео посадки важкого транспортника на Луцькому військовому аеродромі.

«Вологість повітря була настільки великою, що на відео можна побачити ефектний момент, як вологе повітря на консолях крила літака ущільнюється та стікає з випущених закрилків двома струменями, схожими на дим чи водяну пару», – зазначається у коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів