Поділитись:

«СВІДОМІ» в Києві будуть боротися проти нового тарифу «Волиньгазу» (відео)

П'ятниця, 18 грудня 2020, 17:23

Громадянський Рух «СВІДОМІ» візьме участь відкритому обговоренні проєктів постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу АТ «Волиньгаз», на якому представник «СВІДОМИХ» висловить позицію Луцької міської ради щодо цього питання.

Про це під час програми «Відкрита влада. Місто» в ефірі телеканалу «Аверс» заявив співзасновник «СВІДОМИХ» та депутат Луцької міськради Тарас Шкітер.

Нещодавно стало відомо, що АТ «Волиньгаз» має намір підвищити тариф на транспортування газу на 73,5 % з 1 січня наступного року.

У зв'язку з цим, розповів Тарас Шкітер, фракція Громадянського Руху «СВІДОМі» підготувала звернення до НКРЕКП щодо збільшення тарифу на транспортування газу. Під час сесії Луцької міської ради 17 грудня депутати підтримала цей проєкт.

"Луцька міська рада практично одноголосно підтримала цей проєкт, тим самим сказала, що Луцьк і вся Луцька громада проти того, щоб НКРЕП на заяву АТ «Волиньгаз» збільшувала тариф на доставку газу на 73,5%", – зазначив він.

Депутат додав, що під час сесії фінансовий директор товариства АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак заявив, що перед ухваленням нового тарифу відбулися громадські обговорення. Натомість Тарас Шкітер відповів, що ні громадськість, ні ЗМІ не були належним чином поінформовані.

«Провели формально засідання і цим прикривалися», – сказав обранець громади.

Ще один аргумент для збільшення тарифу на транспортування газу, який озвучив представник «Волиньгазу», начебто підвищення допоможе збільшити лінійним працівникам заробітну плату. На що депутат Луцькради від ВО «Свобода» Андрій Білан зауважив, що між зарплатами звичайних працівників та ТОП-менеджерів установи – прірва. Також він запитав, якою ж є середня зарплата рядових працівників і керівництва підприємства. Андрій Тимчишак сказав, скільки заробляють рядові працівники, але про зарплату керівництва змовчав.

«Це люди, які заробляють шалені гроші, і хочуть збільшити на копійки для своїх рядових працівників заробітну плату за рахунок кожного лучанина, кожного волинянина», – констатував Тарас Шкітер.

Лідер фракції «СВІДОМИХ» додав, що прикро, що не всі міські і обласні ради таким чином відстоюють інтереси своїх громадян.

«Я пишаюсь, що Луцька міська рада сьогодні одноголосно ухвалила це рішення і показала, що ми захищаємо інтереси наших мешканців, – зазначив він. – Можливо, національний регулятор не прийме це рішення, але ми як депутати зробили все. Мені приємно, що наша совість буде чиста і спати нам буде легко».

Аби розпочата справа дала результат, Громадянський Рух «СВІДОМІ» записався на засідання НКРЕКП, яке відбудеться в понеділок, 21 грудня.

«Хтось із наших представників відвідає це засідання і висловить цю позицію», – розповів Тарас Шкітер. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
14 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
30 січня 2024
25 січня 2024
12 січня 2024
25 грудня 2023
24 грудня 2023
20 грудня 2023