Поділитись:

Комунальники перерили луцький двір, а місто не хоче його ремонтувати (фото)

П'ятниця, 18 грудня 2020, 14:00

У дворі будинків №31 та №33, що на проспекті Грушевського поруч із Залізничним вокзалом, круглий рік не висихає калюжа. І якщо у бездощові дні її можна обійти, маневруючи між ямами та припаркованими автомобілями, то осінь і зима майже не лишають для мешканців шансу вийти чистими і сухими за межі власного двору. 

Вже три роки жителі цих будинків безрезультатно звертаються до міської ради, аби їм відремонтували двір. У відповідь чули і красномовні обіцянки, і пояснення, що немає грошей, і запевнення, що з наступного року їх двір вже точно потрапить до річного ремонтного плану. Але результату поки немає. 

Для того, аби розказати про свою проблему, мешканці звернулися до журналістів. У розмові з ІА "Конкурент" голова ОСББ Ольга Герасим'юк демонструє дві великі ями. Вони, каже жінка, залишилися тут після роботи комунальників. 

"Цей шматок розрило "Луцьктепло", і відповідно не зарило. Це було десь три роки тому. Яму посередині розрив "Луцькводоканал" – і теж не залатали. Раніше, коли ремонтували, асфальтом закладали ями. А тут не зробили. 

І от можете собі уявити: тротуару ніде нема, одна машина стоїть ліворуч, інша праворуч, а посередині калюжа. Та калюжа не висихає навіть влітку. Пройти неможливо. А порозбивали нам все машини магазинів "Червоний" та "Луцьк вечірній". Машини, які приїздили паркуватися на стоянку поруч. Це все зробили не ми. І це має ремонтувати місто", – каже Ольга Герасим'юк. 

Її сусідка та заступниця Антоніна Радько додає, що мешканці будинку №31 переважно пенсіонери. Тому їм дуже важко пересуватися таким двором. Окрім того, у будинку №33 живе людина з інвалідністю. Молодий хлопець на візку взагалі не може виїхати за межі свого двору самотужки. 

"Ми тут самі багато робимо. І запланували дерева порізати аварійні, і прибрати ділянку поруч. Але ж асфальт ми самі вкладати не будемо", – розповідає Антоніна. 

Мешканці кажуть, що двір у них невеликий, і грошей на нього, швидше за все, піде небагато. Двори будинків поруч, які видно з проспекту Грушевського, вже давно відремонтовані. Жінки просять, аби місто звернуло увагу і на їхній, ат нарешті включило його до списку планового ремонту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів