Поділитись:

Головне у Луцьку за четвер, 17 грудня

Четвер, 17 грудня 2020, 21:00

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 17 грудня.

Про мати-вбивцю і пошуки ґвалтівника у Луцьку

Заступник начальника карного розшуку ГУ НП Волині Володимир Піддубний розповів ІА «Конкурент» про те, що дитинка, яку в жовтні жінка носила в пакеті Луцьком, померла після народження внаслідок насильницької смерті – це встановив розтин.

«В ході проведення першочергових слідчо-розшукових дій було встановлено, що до смерті цієї дитинки була причетна та дівчина, яка її привезла до міської лікарні», – розповів він. 

Подробиці – у нашому матеріалі.

Крім того, поліцейський розповів деталі затримання ґвалтівника в Луцьку. Зі слів Піддубного, поліція з’ясувала, яким маршрутом рухалася постраждала, де і з ким вона перебувала, і завдяки камерам відеоспостереження встановила ймовірного ґвалтівника. Згодом його затримали в одній із квартир на проспекті Молоді. Більше – тут.

Про те, скільки зароблятиме Ігор Поліщук на посаді міського голови

Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку встановили 5-й ранг посадової особи та затвердили умови оплати праці. Очільниця відділу кадрової політики Віра Гудима зазначила, що з урахуванням усіх доплат Поліщук отримуватиме близько 55-60 тисяч гривень на місяць. Детальніше – за посиланням.

Про фотовиставку, яка мала довести, що патрульні – теж люди

До п'ятої річниці роботи патрульної поліції у Луцьку презентували зворушливий фотопроєкт. 

Роботи фотографа Макса Тарківського показують луцьких поліцейських за їх буденними заняттями. Презентація виставки відбулася у арт-просторі «Коридор», що у «Промені».

На світлинах працівники патрульної поліції показані у звичних обставинах поза роботою. Хтось вишиває, дехто гуляє з собакою, хтось розважається на спортивному майданчику. Серед них є музиканти і спортсмени. А їх здобутки поза роботою, без сумніву, варті уваги. 

Більше інформації та світлин з виставки – у нашому матеріалі.

Про те, кого обрали старостами прилеглих до Луцька сіл

У Луцькій міській раді затвердили старост п'ятьох старостинських округів. Відповідне рішення ухвалили під час сесійного засідання. 

Старостою Прилуцького буде Олександр ГурськийГалину Матвіюк призначили старостою Жидичина, Кульчина, Липлян, Озерця, Клепачева, Небіжки; Марія Якубовська очолить Боголюби, Богушівку, Тарасове, Іванчиці та Озденіж; Валерій Войнаровський став старостою сіл Княгининок, Буків, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Брище, смт Рокині; Валерій Боярський керуватиме селами Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Одеради, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці, Охотин.

Детальніше – тут.

Про нові обмеження для шкіл та вишів після 19 грудня

У Міністерстві освіти і науки пояснили, як працюватимуть навчальні заклади з 19 грудня, після того, як вступлять у дію нові карантинні обмеження, які схвалив Кабмін. З інструкціями можна ознайомитися за посиланням

Крім того, в МОН нагадали, що додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, з 8 до 24 січня 2021 р. на території України заборонено відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

Про збільшення тарифу на транспортування газу: Луцкрада – проти

Луцькрада виступила проти збільшення тарифу на транспортування газу на 73,5% з 1 січня 2021 року. 

Відповідне звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалили під час сесійного засідання. Ініціатором проєкту рішення виступила фракція «СВІДОМІ». Подробиці – тут.

При цьому фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак під час обговорення проєкту рішення заявив, що підвищення тарифу на транспортування газу дозволить підвищити заробітну плату його працівникам. Це, за його словами, і є ключовим моментом. Більше – у матеріалі «Прикриваючись зарплатою працівників, "Волиньгаз" хоче підняти ціну на доставку газу».

Лідер Громадянського Руху «СВІДОМІ» та депутат Луцькради Тарас Шкітер своєю чергою заявив, що «Волиньгаз» приховав від ЗМІ громадські слухання щодо здорожчання тарифу.

«Пресрелізи ЗМІ не надавалися. Ви ж розумієте, що лучани, волиняни не відвідують щодня сайт "Волиньгазу". Саме тому виникло обговорення і загострення реакції після того, як провідні ЗМІ почали писати новини після засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)», – зауважив він.

Деталі – за посиланням.

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів