Поділитись:

Європа посилює карантин напередодні Різдва

Середа, 16 грудня 2020, 00:30
Європа посилює карантин напередодні Різдва

Низка європейських країн посилили карантинні обмеження напередодні Різдва через сплеск захворюваності протягом останніх тижнів.

Про це повідомляє Суспільне.

Так, Нідерланди оголосили локдаун на п'ять тижнів та ввели найсуворіші обмеження з початку пандемії. На це період магазини, кінотеатри, перукарні та тренажерні зали не працююють, школи припинять роботу вже 16 грудня. Людей також закликати не планувати необов'язкові подорожі за кордон до середини березня, передає ВВС. Однак, обмеження дещо послаблять на три дні на Різдво: у домогосподарство буде дозволено запросити трьох замість двох гостей.

З 16 грудня до 10 січня діятиме локдаун у Німеччині через рекордний рівень заражень – 10 грудня в країні було зафіксовано понад 32 тисяч нових випадків захворювання за добу. Бари і ресторани в країні закриті ще з листопада, а тепер планують закрити школи та непродовольчі магазини. Однак, на Різдво також планується незначне послаблення, коли одне домогосподарство зможе прийняти максимум чотирьох близьких членів сім'ї.

Водночас, Франція скасувала свою національний локдаун, але уряд заявив, що рівень зараження не знизився в достатній мірі для подальшого послаблення обмежень. Тому театри, кінотеатри, бари та ресторани в країні і надалі не працюватимуть. Також вводиться загальнаціональна комендантська годин з 20:00 до 06:00. Її скасують напередодні Різдва, але не напередодні Нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів