Поділитись:

У німецькому місті встановили "коронавірусний" вертеп (фото)

Неділя, 13 грудня 2020, 04:10

У німецькому місті Реннінген перед Різдвом встановили вертеп, в якому поряд з біблійними персонажами розмістили інсталяцію коронавірусу.

Як повідомляє DW, незвична різдвяна композиція встановлена в храмі Святого Мартіна. На інсталяції вірусу зображена цитата з "Євангелія від Матвія (28:10)": "Fürchtet euch nicht!" – "Не бійтеся!", а поряд з нею розмістили плакат із короткою історією ковіду.

Крім того, за даними видання, церковні громади по всій Німеччині зараз готуються до святкових служб в умовах пандемії. Деякі з них планують організувати традиційні заходи перед храмами під відкритим небом, а деякі – проводити кілька служб замість однієї і за попереднім записом, щоб забезпечити дотримання дистанції.

Утім, святкові заходи відбудуться лише за умови, що влада країни найближчим часом не введе суровий локдаун. До прикладу, у Баварії з 9 грудня оголосили так званий "режим катастрофи", який передбачає суворіші правила, ніж при надзвичайному стані. Зокрема, в тих районах, де зафіксована найвища кількість заражень, запровадять комендантську годину. Також у регіоні заборонять продаж алкоголю в громадських місцях, а школи переведуть на особливий режим навчання, включаючи дистанційний. Деякі послаблення діятимуть у Баварії лише на період різдвяних свят.

Берлін також оголосив про введення жорсткого локдауну, але вже після Різдва. До 10 січня в німецькій столиці зачинять магазини непродовольчих товарів і школи, а також заборонять зустрічі більш ніж п'яти людей. Інші федеральні землі ще не визначилися з введенням сурових карантинних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів