Поділитись:

Степанов пояснив, чому роблять менше тестів на COVID-19

Понеділок, 14 грудня 2020, 10:50
Степанов пояснив, чому роблять менше тестів на COVID-19

В Україні стали робити менше тестів на виявлення COVID-19, саме тому Міністерство охорони здоров'я розширює перелік симптомів, при яких тестування робитимуть безкоштовно.  

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, – повідомляє Українська правда.

Зі слів міністра, минулого тижня виявили 78 719 випадків захворювання на коронавірусну хворобу, позаминулого – 89 322 випадки. На минулому тижні  зробили методом ПЛР 244 391 тестування – це менше, ніж було на позаминулому тижні, де було 279 189. У лікарнях на госпіталізації сьогодні перебувають 27 393 пацієнти проти 28 163 пацієнтів, які були позаминулого тижня,

"Мушу роз'яснити, тому що зараз багато людей говорять про кількість тестувань, маніпуляції зі статистикою і таке інше. В нас суттєво зменшилася кількість людей, які звертаються за тестуванням, які мають ознаки коронавірусної хвороби. Саме такий алгоритм у нас був. Ми відразу, як тільки побачили зменшення кількості звернень, змінили підходи до тестування: зараз у нас необхідно тестувати будь-яких людей, які мають ознаки респіраторного захворювання. Також ми додали експрес-тести – тести на антиген, якими теж потрібно тестувати людей", – зазначив він.

Міністр додав, що на завтра буде відповідний роз’яснювальний алгоритм: як люди можуть протестуватися, у тому числі й контактні хворі – в який спосіб, де саме вони можуть зробити тести.

Зміни алгоритму означають, що збільшиться кількість людей, яких держава буде безкоштовно тестувати на COVID-19. Тепер тестуватимуть усіх людей із ознаками ГРЗ, адже симптоми коронавірусної хвороби у хворих відрізняються.

Він також зазначив, що кількість людей у стаціонарах не збільшується – і це вказує на стабілізацію ситуації з епідемією, в тому числі завдяки карантину вихідного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів