Поділитись:

У вчителів не можуть вимагати тест після COVID-19

Понеділок, 14 грудня 2020, 08:13

Вимога щодо надання педагогічними працівниками негативного результату тестування методом ПЛР при виході на роботу після хвороби на COVID-19 є неправомірною у разі відсутності клінічних проявів захворювання протягом 3-х днів.

Це пояснили у Київській міській організації профспілки працівників освіти, – пише Освіта.ua. 

У профспілці зазначають, що згідно із Стандартом медичної допомоги, визначено три критерії завершення амбулаторно-поліклінічного лікування коронавірусної хвороби.

Зокрема, завершення лікування може відбуватися через відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження.

Другим критерієм завершення лікування є відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження.

Також завершенню лікування може слугувати відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.

У профспілці наголошують, що ці критерії є рівноцінними. При наявності одного із них  рекомендується припинити самоізоляцію та лікування пацієнта. Для ухвалення рішення про припинення самоізоляції може бути використаний будь-який з них.

«Таким чином, вимога роботодавців щодо надання працівниками освіти підтвердження негативного результату тестування методом ПЛР є неправомірною, в разі відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів чи відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР)», – повідомили у Київській міській організації профспілки працівників освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів