Поділитись:

Головне у Луцьку за понеділок, 14 грудня

Понеділок, 14 грудня 2020, 21:00
Головне у Луцьку за понеділок, 14 грудня

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок,14 грудня.

Про мавпеня, яке оселилося у Луцькому зоопарку

Віднедавна у Луцькому зоопарку мешкає Любарт. Таке ім’я отримав малюк чорночубих мангобеїв, який з'явився на світ 29 вересня у пари, що поселилася у нас два роки тому, восени 2018 року. Відвідувачі бачили родину з малюком у літньому вольєрі, поки дозволяла тепла осінь. Нині ж за життям сімейства можна спостерігати за склом або на фото.

Головне у Луцьку за понеділок, 14 грудня

Про те, як у Луцьку автобус не пропустив «швидку»

У Луцьку водій автобуса не надав перевагу в русі автомобілю швидкої медичної допомоги, який рухався з увімкненими проблисковими маячками. Інцидент стався ввечері 11 грудня на перехресті вулиць Львівської та Станіславського. Подробиці та відео – за посиланням.

Про трагедію під час зимовій риболовлі 

У Ковелі на річці Турія провалився під лід і зник 63-річний чоловік. Повідомлення про це надійшло до рятувальників 13 грудня. Вони вилучили з водойми тіло потопельника. Більше – тут.

Про «фішки» нових луцьких маршруток

У Луцьку презентували нові маршрутки, які перевозитимуть пасажирів у місті. 

Перші два автобуси уже курсують містом за маршрутом №2. Ще три транспортні засоби демонстрували цього дня журналістам. Загалом їх повинно бути 20. Наступні 15 автобусів з'являться на маршрутах №2, №12 та №22 вже після Нового року. 

На відміну від тих, які зараз курсують містом, нові автобуси вміщають більше пасажирів.Окрім того, нові маршрутки мають автоматичну коробку передач, пристосовані для проїзду людей з інвалідністю та людей з дитячими візочками. Під час відкривання дверей корпус автобуса нахиляється у правий бік, аби пасажирам було зручніше заходити всередину. 

Більше цікавого – у нашому матеріалі «Схиляються перед пасажирами: чим особливі нові луцькі маршрутки (фото)».

Головне у Луцьку за понеділок, 14 грудня

Про те, хто увійде до складу нового виконкому Луцькради

У четвер,17 грудня, під час продовження першої сесії Луцької міської ради планують затвердити персональний склад виконавчого комітету. ІА «Конкурент» ознайомилося з відповідним проєктом рішенням і дізналося, хто увійде до виконкому. 

Так, окрім міського голови Ігоря Поліщука та секретаря Юрія Безпятка, членом комітету повинен стати керуючий справами міської ради Юрій Вербич (якого планують залишити на посаді). Ще п'ять місць займуть очільники старостинських округів (старост теж затверджуватимуть 17 грудня). 

Які кандидатури пропонують затвердити депутатам, читайте тут.

Про подвійну ДТП під Луцьком

У селі Струмівка сьогодні близько 9:00 зіткнулися три транспортні засоби.

У патрульній поліції області повідомили, що водій автомобіля Volkswagen не дотримався безпечної швидкості та дистанції і скоїв зіткнення з Renault Megane Scenic, який повертав ліворуч, від удару ця автівка виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з Skoda Octavia. Подробиці та відео – за посиланням.

Про те, що «Волиньгаз Збут» оштрафували на 102 000 гривень

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила, що ТОВ «Волиньгаз Збут» порушило вимоги законодавства та ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Таке рішення комісія ухвалила на підставі результатів позапланової виїзної перевірки роботи товариства. Відтак на «Волиньгаз Збут» наклали штраф у розмірі 102 тисяч гривень. Більше інформації – тут.

Про те, що відповів митрополит Михаїл критикам своєї норкової шуби 

Митрополит луцький та волинський Михаїл відреагував на скандал, який розгорнувся після того, як він прийшов на першу сесію Луцької міської ради у норковій шубі. На це звернули увагу місцеві медіа та зоозахисники. Останні, зокрема, виступили з різкою критикою Михаїла.

Священник заявив, що йому байдуже, що говорять критики, а шубу він вважає практичним і зручним одягом. Детальніше – за посиланням.

Головне у Луцьку за понеділок, 14 грудня

Про те, що у Луцьку шукають свідка масштабної ДТП

Брат учасника дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у суботу, 12 грудня, на проспекті Відродження, шукає свідка аварії, аби домогтися у суді максимально справедливого рішення для винуватця ДТП.

«Прошу відгукнутися людину, яку мій брат пропускав на пішохідному переході в той момент. Від ваших підтверджень ми хочемо добитися максимально справедливого рішення від суду для винуватця ДТП», – написав у фейсбуці Олександр Орловський. Подробиці – тут.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів