Поділитись:

Дуби у «крайслері», сосни на КамАЗі: на Волині зловили крадіїв лісу (фото)

Понеділок, 14 грудня 2020, 15:26

На Волині правоохоронці виявили два випадки розкрадання лісу.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті Нацполіції.

Такі факти правоохоронці виявили у Рожищенському та Ківерцівському районах. За обома випадками тривають досудові розслідування розпочаті за ст. 185 та 246 Кримінального кодексу України.  Незаконно здобуту деревину вилучили.

У п’ятницю, 11 грудня, на території Рожищенського лісництва правоохоронці попередили крадіжку сосен. Вантажівку з 18-ма колодами, виявили представники громадськості. На місце прибули співробітники поліції, працівники лісового господарства.

З’ясувалося, що колоди з ділянки у лісі викрав 45-річний житель Ківерцівського району. Аби перевезти деревину чоловік найняв автомобіль КамАЗ. Викрадений ліс та автомобіль поліцейські вилучили.

За фактом крадіжки відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 Кримінального  кодексу України.

У суботу, 12 грудня, на автодорозі у селі Вишнів Ківерцівського району співробітники групи реагування патрульної поліції затримали автомобіль Chrysler Voyager під керуванням 28-річного місцевого мешканця. В салоні мінівена знаходилися колоди дуба довжиною понад 1 метр.

На місце прибула слідчо-оперативна група. Автомобіль та деревину вилучили.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Йдеться  про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів