Поділитись:

Головне у Луцьку за п'ятницю, 11 грудня (фото, відео)

П'ятниця, 11 грудня 2020, 21:00
Головне у Луцьку за п'ятницю, 11 грудня (фото, відео)

 

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 11 грудня.

Про те, що Олександр Малімон більше не очолює волинський онкодиспансер

Термін дії контракту з директором КП «Волинський обласний медичний центр онкології» Волинської обласної ради Юрієм Малімоном закінчився.

Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства його запропонували призначити на посаду в.о. директора, адже за роки керівництва Юрія Малімона в обласному онкодиспансері відбулося багато позитивних змін. Детальніше – за посиланням

Про те, що через ожеледицю на Волині за добу сталося 39 ДТП

У четвер, 10 грудня, на Волині сталося 39 аварій. Більша частина дорожньо-транспортних пригод сталася через слизьке дорожнє покриття. Подробиці і фото з місць ДТП – тут.

Головне у Луцьку за п'ятницю, 11 грудня (фото, відео)

Про те, що вночі у Луцьку згоріла автівка

Уночі у Луцьку вщент згоріла Škoda Fabia. Виклик про загоряння на 2-му Малоомелянівському провулку у Луцьку надійшов 11 грудня о 01:44. 

Займання локалізували за 3 хвилини, дуже швидко спрацювали. Проте вогонь знищив 90% автомобіля – згоріли моторний відсік, салон, багажник, колеса. Більше інформації та відео з місця інциденту – у нашому матеріалі.

Про те, хто і як прикрашає головні ялинки Луцька

Центральні ялинки Луцька щороку інші. Нові іграшки, нові вогники, сучасний дизайн. Комусь вони подобаються. Хтось голосно говорить своє "фе". А дехто просто і буденно фотографує їх, ніби виконуючи звичний зимовий ритуал. Ми часто ловимо у свої об'єктиви вогники та іграшки. І залишаємо поза увагою історії, що за ними ховаються. 

ІА «Конкурент» вирішило розказати історії людей, які роблять нам свято. Читайте Історію № 1 – про комунальника Володю, який працює на підприємстві «Луцьксвітло» з далекого 1976-го.

Головне у Луцьку за п'ятницю, 11 грудня (фото, відео)

Про те, що нового вчені й медики дізналися про коронавірус

Вчені з’ясували, що одним зі значущих симптомів раннього COVID-19 є запалені очі. Дослідники провели опитування серед пацієнтів з підтвердженою коронахворобою і склали перелік ранніх симптомів захворювання. Серед 83 учасників опитування 90 % осіб відзначали втому, 76 % – лихоманку, 70 % – втрату нюху та смаку, 66 % – сухий кашель. Водночас 81 % осіб вказали, що на ранній стадії COVID-19 вони мали проблеми з очима. Більше інформації – тут.

А про те, як пандемія коронавірусу впливає на психіку людей, розповів психіатр, завідувач поліклінічного відділення Волинської обласної психіатричної лікарні Ігор Мочарський. За словами лікаря, вплив вірусу на пацієнта залежить від перебігу хвороби. Легка форма COVID-19 не повинна значно вплинути на психічний стан хворого. Проте люди переживають стрес від побаченого в лікарні, страх за своїх близьких та невпевненість у тому, що вони отримають якісну, своєчасну допомогу. Детальніше – за посиланням.

Про те, що у Луцьку обіцяють запустити 59 нових тролейбусів

До кінця 2021 року тролейбусний парк Луцького підприємства електротранспорту поповниться 29 новими тролейбусами. Крім того, існує ще один проєкт із закупівлі 30 нових сучасних тролейбусів, шість з яких будуть обладнані системою автономного ходу та зможуть забезпечити якісними транспортними послугами райони міста та старостинські округи, не обладнані контактною мережею. Впровадження цих заходів заплановане на 2022-2023 роки. Подробиці – тут.

До речі, сьогодні на проспекті Перемоги сталася аварія за участі «рогатого». У тролейбуса № 15 – розбите лобове скло. Друзки збирають з проїжджої частини. На проспекті утворився чималий затор. 

Про те, що думають лучани про зростання вартості транспортування газу

Нагадаємо, АТ «Волиньгаз» на 73,5 % підвищує вартість на розподіл газу. Ми вирішили дізнатися, що думають лучани про чергове зростання ціни на транспортування газу.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів