Поділитись:

Винуватцю смертельної ДТП загрожує до 8 років ув'язнення

П'ятниця, 11 грудня 2020, 13:02

Волинянину, який, керуючи автомобілем напідпитку, спричинив смертельне ДТП, загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомили на сторінці Волинської обласної прокуратури у фейсбуці.

Прокурори Маневицької місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення 51-річним жителем села Вовчицьк Маневицького району правил безпеки дорожнього руху, що спричинило отримання тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості одного з потерпілих та смерті другого (ч. 2 ст. 286 КК України).

28 липня 2020 року нетверезий водій, перебуваючи за кермом автомобіля «Фольксваген Гольф» рухаючись вулицею Центральна села Вовчицьк Маневицького району, відволікся від керування автомобілем, внаслідок чого виїхав на ліве узбіччя.

Після чого, намагаючись вирівняти рух автомобіля, різко повернув кермо праворуч, що призвело до різкої зміни напрямку руху і перекидання автомобіля.

В автомобілі окрім водія знаходились двоє пасажирів, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 60-річний пасажир, який сидів на передньому сидінні автомобіля, від отриманих численних травм згодом помер у лікарні.

Чоловік, який знаходився на задньому пасажирському сидінні транспортного засобу, отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. 

Долю горе-водія буде вирішувати суд.

Примітка:

санкцією ч. 2 ст. 286 КК України передбачено, що за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів