Поділитись:

Держава була неготова, – Надточій розповіла, як Луцьк боровся з пандемією коронавірусу в 2020-му (відео)

П'ятниця, 11 грудня 2020, 12:00
Держава була неготова, – Надточій розповіла, як Луцьк боровся з пандемією коронавірусу в 2020-му (відео)

Уже дев'ять місяців світ, і Луцьк зокрема, живе з пандемією. Держава була неготова до цього і не робила ніяких кроків заздалегідь в боротьбі з нею.

Про це розповіла депутатка Алла Надточій в ефірі програми "Відкрита влада. Місто", на яку були запрошені представники різних фракцій Луцької міської ради. У студії були присутні: Олександр Козлюк ( голова фракції ВО "Батьківщина"), Ігор Гнетньов ("Європейська Солідарність"), Оксана Руднік (фракція "Слуга народу"), Андрій Разумовський ("За майбутнє"), Алла Надточій (Громадянський Рух "СВІДОМІ").

Держава була неготова, – Надточій розповіла, як Луцьк боровся з пандемією коронавірусу в 2020-му (відео)

Алла Надточій зауважила, що держава була неготова до боротьби з пандемією коронавірусу, тож саме місцеве самоврядування першочергово мусило вирішувати, як рятувати громаду.

"Ми побачили, що держава була неготова до цього, вона не робила перших кроків заздалегідь. Вона не знала, як це робити. Мабуть, і всі держави в той час не знали, що робити. А ми на місцях повинні були приймати швидко рішення і розуміти, що нам на місцях потрібно буде десь людей лікувати", – зазначила депутатка.

Зі слів обраниці громади, найважим був початковий період, адже потрібно було вирішити, які медзаклади облаштувати для лікування хворих на коронавірус, адже залишалися й інші пацієнти, які потребували допомоги, і важливо було захистити їх від зараження COVID-19. Зрештою, ухвалили рішення повністю облаштовувати госпіталь в Боголюбах.

"Сьогодні можемо сказати, що це було виправданим і правильним рішенням, через те що кошти акумулювалися в одному закладі і все, що треба, відповідно, там робилося", – вважає Алла Надточій.

Найважчим періодом стали кінець жовтня і листопад, оскільки було багато хворих, які потребували госпіталізації. Від держави не було координаці], тож місцева влада терміново мусила збільшувати ліжко-місця. Оскільки в Луцьку небагато медичних закладів, де можна було б розмістити хворих на коронавірус, то ухвалили рішення щодо облаштування тимчасового шпиталю на базі Луцького клінічного полового будинку. На сьогодні, зі слів депутатки, там є 60 ліжко-місць, а передбачено понад 140.

"Жовтень-листопад ми пережили у важкій динаміці. На сьогодні ж напрацьовано, де і як можна ще відкривати ліжко-місця", – резюмувала Алла Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 березня 2024
10:13
16 лютого 2024
08:30
18 січня 2024
12:50
12 січня 2024
06 січня 2024
19 грудня 2023
18 грудня 2023
09:00
13 грудня 2023
06 грудня 2023
01 грудня 2023