Поділитись:

На скільки ефективною буде вакцина від коронавірусу

Понеділок, 16 листопада 2020, 05:56
На скільки ефективною буде вакцина від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу матиме певну межу ефективності і не діятиме у всіх випадках.

 Про це розповів імунолог Борис Донськой,пише "Укрінформ".

"У всіх препаратів є певна межа ефективності. Навіть якщо це старовинний дуже перевірений препарат – він все одно має певні обмеження і в певних випадках не діє. От тільки це (вакцина від коронавірусу — ред.) досить новітня штука, і в нас немає ані часу, ані можливості роками досліджувати її ефективність, в різних групах ризику – на це підуть роки. Тоді доводиться користуватися інструментом, який, як ми знаємо, ще не є оптимальним", — сказав він.

За його словами, під час епідемії коронавірусу часу, щоб дочекатися остаточних даних про ефективність вакцини, не вистачає.

"Ми ще точно не знаємо, яку ефективність це щеплення буде мати. Ми можемо лише сподіватися на оці первинні дані, бо якщо ми будемо чекати ще пів року для підтвердження цих даних, це щеплення вже не буде потрібно, групи ризику вже перехворіють. Тобто до літа наступного року – у нас немає стільки часу. Тому доводиться обирати між не до кінця, можливо, ефективним інструментом, який має потенційні загрози, і його ефективністю", — пояснив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів