Поділитись:

Волиняни сплатили за «зайву» нерухомість майже 39 мільйонів гривень податку

Середа, 04 листопада 2020, 09:01
Волиняни сплатили за «зайву» нерухомість майже 39 мільйонів гривень податку

Волиняни - власники вартісної нерухомості вже сплатили до місцевих бюджетів 38,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Зокрема, жовтневий внесок волинян до бюджетів громад за «зайві» квадратні метри – 3,9 мільйона гривень. Як запевняють у податковій службі краю, в області надходження від
оподаткування нерухомості фізичних осіб у жовтні перевищили очікувані на 4,4 відсотка, а з початку року – на 19,7 відсотка більші планових показників, – інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

Лідерами за сумою сплаченого податку на нерухомість є кілька волинян, котрим нараховано і вже сплачено по 50 тисяч гривень. Пік активності волинських власників нерухомості у виконанні податкових зобов’язань зафіксовано 30 жовтня: бюджети громад цього дня отримали 763 тисячі податку на нерухомість.

«За умови загалом позитивної ситуації зі сплатою податку на нерухомість варто застерегти тих власників майна, які не поспішають перераховувати визначену суму до бюджету. Ігнорування конституційного обов’язку своїм наслідком може мати нарахування пені і штрафних санкцій. Тож звертаюся до волинян з проханням не зволікати зі сплатою майнових податків. Це ті кошти, які громади в умовах коронакризи потребують щодня», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що громадяни, у власності яких перебуває квартира площею більше 60 квадратних метрів, або будинок площею більше 120 квадратних метрів, чи об’єкти нерухомості площею понад 180 квадратних метрів, є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Навіть якщо громадяни з певних причин не отримали відповідне податкове повідомлення-рішення з податкової служби про нарахування, з’ясувати суму податку на нерухомість до сплати можна у державній податковій інспекції. Кожен, хто отримав податкове повідомлення-рішення від ДПС про нараховану суму податку на нерухомість, протягом шістдесяти днів зобов’язаний перерахувати суму податку до бюджету громади, на території якої знаходиться майно.

Усі власники нерухомості при отриманні повідомлення можуть перевірити вказану інформацію та при потребі внести необхідні зміни. Якщо надісланий ДПС документ містить неточну інформацію, варто провести звірку власних даних з базами податкової служби. Враховуючи обмеження в зв’язку з пандемією  COVID-19, звірку даних щодо нарахованого податку краще провести в телефонному режимі .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів