Поділитись:

Волинських підприємців наштрафували на шість мільйонів за акцизні «мутки»

Четвер, 29 жовтня 2020, 09:34
Волинських підприємців наштрафували на шість мільйонів за акцизні «мутки»

За порушення норм закону у сфері реалізації підакцизної продукції до господарюючих суб’єктів Волині застосовано 6,3 мільйона гривень штрафних санкцій.

Про це інформує управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області.

Порушники закону вже сплатили до бюджету понад 2,7 мільйона гривень штрафів.

Порушення у сфері реалізації підакцизної продукції, за які застосовано фінансове покарання, встановлено в ході 178 фактичних перевірок. Загалом волинські податківці виявили 303 випадки недотримання вимог закону при реалізації алкоголю, тютюну та пального.

Зокрема, протягом січня-вересня 2020 року податківці виявили 66 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без наявності ліцензії та 7 таких же випадків торгівлі пальним. Окрім того, встановлено 4 випадки зберігання пального без ліцензії та 6 фактів не реєстрації акцизних складів. Податківці зафіксували 4 факти торгівлі пальним без реєстрації платником акцизного податку і 21 випадок незареєстрованих лічильників на акцизних складах.

У 17 випадках платники не подали звіти про залишок пального. 24 рази мали місце випадки реалізації та зберігання алкоголю і тютюну без марок акцизного податку встановленого зразка.

Як і раніше, волинські підприємці допускають продаж алкоголю і цигарок за цінами, що не відповідають встановленим, реалізують горілчані напої на розлив у місцях, що не мають статусу суб’єкта господарювання ресторанного господарства та продають алкогольні напої неповнолітнім особам.

Окрім того, підприємці відповідатимуть за допущені порушення готівкового обігу, відсутність супровідних документів на підакцизну продукцію, незастосування РРО та невидачу розрахункових документів тощо.

Щоб не допустити бюджетних втрат та запобігти можливому отруєнню, в Головному управлінню ДПС у Волинській області просять громадян повідомляти про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просимо негайно інформувати за номерами телефонів у м. Луцьк
(0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024