Поділитись:

Попри коронакризу, на Волині активно відкривають бізнес

Середа, 28 жовтня 2020, 09:53

Упродовж трьох кварталів 2020 року на Волині на облік у Головному управлінні ДПС у Волинській області стали 836 нових юридичних осіб і 4452 підприємці-фізичні особи.

За цей же час процедуру припинення в органах ДПС пройшли 186 юридичних осіб і 3333 підприємці - фізичні особи, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

З урахуванням знятих з обліку платників податків кількість юридичних осіб та підприємців-фізичних осіб в області за підсумками дев’яти місяців поточного року перевищує кількість господарюючих суб’єктів станом на 1 січня 2020 року.

Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області констатують, що на Волині має місце позитивна динаміка у започаткуванні власної справи.

«Збільшення кількості бажаючих розпочати підприємницькі проекти в умовах коронакризи – загалом позитивний сигнал про сприятливий бізнес-клімат. Щодо умов податкового супроводу, то пропоновані ДПС електронні сервіси та можливості дистанційного спілкування з податківцями дозволяють кожному отримувати необхідну інформацію та сплачувати податки із застосуванням сучасних інформаційних технологій», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що понад 80 відсотків усіх звітних декларацій платники податків Волині нині подають в електронному вигляді.

«Ми пропонуємо бізнесу користуватися сучасними інформаційними рішеннями від ДПС з тим, щоб не витрачати часу і зусиль для оформлення і подання паперових звітів, тобто без відвідин податкової інспекції. Це особливо актуально і важливо у період світової пандемії», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів