Поділитись:

Як «здавати» податківців-корупціонерів: інструкція для волинян

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 17:10

Якщо вам стало відомо про порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби на Волині, про такі факти варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

Відповідно до статті 53 Закону України «Про запобігання корупції», (далі-Закон) особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави, – повідомили в пресслужбі відомства. 

Отож, якщо вам відома інформація про те, що хтось із податківців:

  • використовує свої службові повноваження або своє становище та пов'язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб;
  • порушує обмеження щодо отримання подарунка, передбачені статтею 23 Закону «Про запобігання корупції»;
  • порушує обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності чи після припинення діяльності, пов'язаної з виконанням функцій держави;
  • не дотримується вимог щодо обмеження спільної роботи близьких осіб, передбачені статтею 27 Закону;
  • має конфлікт інтересів;
  • порушує Правила етичної поведінки або ж вимоги фінансового контролю, передбаченого статтями 45-46, 48-52 Закону;
  • незаконно використовує інформацію, що стала відома особі у зв'язку з виконанням службових повноважень,

ви можете надіслати відповідне повідомлення на електронну адресу [email protected] .

Звертають також увагу, що інформація повинна стосуватися конкретної особи та містити фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплені доказами. Надана інформація є конфіденційною та розголошенню не підлягає. Повідомлення про корупцію, які надходять через спеціальну електронну поштову скриньку, надсилаються у вигляді скан-копії або фотокопії звернення з підписом викривача та зазначенням дати.

Реквізитами повідомлення про корупцію є: прізвище, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення або причетна до його вчинення, її місце роботи та посада; текст повідомлення, що містить конкретну інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону, яка може бути перевірена; прізвище, ім’я, по-батькові, адреса та підпис особи, яка надіслала повідомлення, із зазначенням дати; у зверненні поданому на електронну поштову скриньку може бути
вказано електронну поштову адресу, на яку викривачу може бути надіслано відповідь, або зазначено про інші засоби зв’язку ним.

Вимоги до повідомлень про корупцію без зазначення авторства (анонімні) та порядок їх розгляду визначаються частиною п'ятою статті 53 Закону.

Разом з тим, просимо врахувати, що повідомлення завідомо неправдивих відомостей тягне за собою відповідальність, передбачену чинним законодавством.

Надрукувати
мітки:
коментарів