Поділитись:

На Волині податок на доходи фізичних осіб сплачують понад 200 тисяч осіб

Вівторок, 03 листопада 2020, 09:10
На Волині податок на доходи фізичних осіб сплачують понад 200 тисяч осіб

За наявними у Головному управлінні ДПС у Волинській області даними щодо нарахування і виплати зарплати, в області 221,5 тисячі застрахованих осіб, яким нараховується заробітна плата. Ще в межах 10 тисяч осіб щомісяця отримують грошове забезпечення.

Про це пише ГУ ДПС у Волинській області. 

Із загальної кількості легальних працівників про майже 206 тисяч їх працедавці звітуються до Головного управління ДПС в області, ще майже 16 тисяч – працюють на підприємствах, які перебувають на обліку в Офісі великих платників податків ДПС.

«Кожен, хто має офіційне робоче місце, – відповідальний платник податків, оскільки працедавець щомісяця з його зарплати робить відрахування ПДФО та військового збору до бюджету. Водночас саме працедавці здійснюють нарахування на фонд оплати праці, тобто персонально за кожного працівника сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Цей момент надзвичайно важливий для функціонування системи пенсійного забезпечення», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що саме завдяки легальним робочим місцям виплачуються пенсії сьогодні та гарантується належне пенсійне забезпечення в майбутньому.

«Офіційна працевлаштування має низку очевидних переваг. Насамперед, це соціальні гарантії у випадку втрати працездатності чи роботи. Якщо ж планувати власне майбутнє, то варто вже сьогодні подбати про пенсійне забезпечення, розмір якого залежить від фактично сплачених сум єдиного внеску», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів