Поділитись:

Скількох правоохоронців залучать у день виборів на Волині

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 23:43

Майже 2 000 поліцейських залучать до охорони порядку на виборчих дільницях у Волинській області.

Про це  під час брифінгу розповів начальник поліції Волині Юрій Крошко, - пише "Суспільне".

Станом на 23 жовтня під цілодобову охорону взято 59 територіальних виборчих комісій в області та більшу частину ДВК. Для реагування на всі виклики громадян у поліції також створили резервні наряди. 

У поліції розповіли, що у передвиборчий період на лінію “102” надійшло 115 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

"Одна інформація внесена в єдиний реєстр досудових розслідувань - підкуп виборця - та 51 звернення не підтвердилося. Звернення перевіряються і щодо них будуть прийняті рішення", - повідомив головний правоохоронець області.

Координаторка громадянської мережі “ОПОРА” Катерина Шарпата під час брифінгу розповіла, що на етапі проведення передвиборчої агітації спостерігачі фіксували ряд правопорушень.

"Станом на сьогодні (23 жовтня - ред.) дуже часто помічаємо розміщення друкованої агітаційної продукції у заборонених місцях. Наприклад, на опорах електромереж, зупинки громадського транспорту, що нинішнім виборчим кодексом забороняється", - підкреслила представниця ОПОРИ.

Омбудсменка із захисту виборчих прав в області Євгенія Коваленко повідомила, що серед 20 випадково обраних для перевірки дільниць жодна не відповідає нормам доступності.

"Були мною складені рекомендації. Приємно, що дві великі виборчі дільниці прореагували на це, і там є особи з інвалідністю, а виборчі дільниці знаходилися на другому поверсі і були перенесені на перший поверх", - сказала правозахисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів