Поділитись:

Волинянка просить про допомогу після трансплантації нирки

Неділя, 18 жовтня 2020, 19:13
Волинянка просить про допомогу після трансплантації нирки

Дівчина із Забороля потребує допомоги на реабілітацію після трансплантації.

Світлана Мартинік сонячна і позитивна людина, кожне випробування у своєму житті вона зустрічає з посмішкою і великою мужністю, не зважаючи на свою тендітність. Прохання про допомогу опублікували на сторінці ГО «Генерація успішної дії» у фейсбуці.

"Однією із мрій Світлани є поїздка до моря, яка не могла втілитись уже протягом 7 років через її недугу. Дівчина довгий час страждала на хронічну ниркову недостатність і постійно потребувала процедури гемодіалізу, що не давала змоги на довгий час відлучитись з міста", -  йдеться в дописі.

Це ставало також і на заваді в повноціному працевлаштуванні, тож приходилось викручуватись лише на соціальну допомогу по інвалідності та невелику зарплатню, працюючи у департаменті соціальної політики міста Луцька не на повний робочий день.

Фінансово і морально Світлану завжди підтримувала мама, яка змушена була переїхати з Полісся ближче до обласного центру і допомагати їй. Пані Тетяна працювала на декількох роботах, незважаючи на свій вік, щоб фінансово підтримувати доньку.

Про пересадку нирки Світлана мріяла дуже давно, проте були великі побоювання, адже окрім ниркової хвороби має ще і цукровий діабет, що ускладнює весь процес.

Коли дізналась, що тепер у нашій державі можна зробити безкоштовну операцію з трансплантації, не роздумуючи стала в чергу на отримання донорської нирки у Львові.  І тут знову ж таки мама виявилась найбільшою опорою і стала донором для доньки.

Попри всі побоювання та хвилювання, з Божою допомогою та завдяки кваліфікованим фахівцям операція по вилученню і трансплантації нирки пройшли успішно. Зараз Світлана і її мама Тетяна почуваються добре.

І хоча сама операція була безкоштовною, але постійні аналізи, ліки на підтримку стану і реабілітація є дуже дороговартісними. Пані Тетяна після операції не може бігати по численним роботам, тож з доходів залишились лише дві пенсії.

Мама з донькою просять усіх небайдужих про допомогу, адже самотужки їм не справитись.

«Я наперед щиро дякую усім, хто підтримає мене у такому непростому життєвому періоді . Хай Господь оберігає вас і Поверне вам сторицею за вашу щедрість, доброту і молитви!» - звертається Світлана.

Номер картки Приват банку:

4149 4993 4708 1125 - Мартиннік Світлана Петрівна

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024