Поділитись:

У Луцькому пологовому проти, аби віддавати корпус для COVID-19-пацієнтів

Понеділок, 12 жовтня 2020, 14:40
У Луцькому пологовому проти, аби віддавати корпус для COVID-19-пацієнтів

У Луцькому пологовому будинку вважають абсурдним та непрофесійним рішення про створення шпиталю пацієнтів із коронавірусною інфекцією на базі їх закладу.

Відповідне колективне звернення вони оприлюднили на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ми одні з перших, хто не відмовляв COVID-хворим вагітним, хто з самого початку надавав і надає їм допомогу, наражаючи себе на небезпеку і фактично ЄДИНІ в області, хто має досвід ведення вагітних з COVID інфекцією. Ми знаємо ситуацію з COVID-19 в регіоні і вважаємо абсурдним і вкрай непрофесійним рішення про створення інфекційного шпиталю в центрі міста, в житловому районі ще й на базі пологового будинку, де на території гуляють молоді мами з колясками, що суперечить всім нормам епідеміології та інфекційного контролю, коли є установи більш пристосовані для того (і пустують) з лікарями відповідних спеціальностей!»,- йдеться у зверненні.

Тут наполягають, що у випадку надзвичайного стану будуть надавати допомогу усім.

Але поки що виступають проти рішення, аби перепрофілювати заклад.

«На даний момент пологовий функціонує в звичному режимі – ми продовжуємо вести партнерські пологи, приймати жінок з гінекологічною патологією, проводити обстеження, надавати допомогу COVID вагітним, від яких усі відхрестилися!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Луцьку на базі пологового будинку створюють інфекційний госпіталь для хворих на коронавірус  на 250 ліжкомісць і сотню місць із кисневими точками. Під такий заклад перепрофільовують один із корпусів пологового.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів