Поділитись:

Один із корпусів луцького пологового віддають для хворих на ковід

Неділя, 11 жовтня 2020, 09:30

У Луцьку на базі пологового будинку створюють інфекційний госпіталь для хворих на коронавірус  на 250 ліжкомісць і сотню місць із кисневими точками.

Про це пише “Перший” з посиланням на телеканал “Аверс”.

Під такий заклад перепрофільовують один із корпусів пологового. За кілька днів тут прийматимуть перших пацієнтів.

Сюди закуповують нові турецькі ліжка, встановлюють кисневі точки, апарати ШВЛ та інше обладнання.

Днями до пологового будинку прибула вантажівка із першою партією нових ліжок. Таких фур прибуде ще дві – вони вщент завантажені усім необхідним обладнанням. 

«Облаштовується інфекційний госпіталь потужністю максимум на 250 ліжок для хворих на коронавірус і з підозрою. З них 10 буде для інтенсивної терапії – для пацієнтів, які будуть на апаратах ШВЛ. У загальному буде 100 кисневих точок: 10 в реанімації, 90 на кисневі маски. Крім того, плануємо поставити 10-літрові кисневі концентратори до 1-2 пацієнтів», – каже заступниця директора з економічних питань пологового будинку Марина Ляшук.

Тут встановлять новий рентген-апарат, переносні УЗД-апарати, пульсоксиметри, концентратори кисню, цифрові електрокардіографи, дефибрилятори та іншу техніку на загальну суму понад 10 млн грн.

«Цей акушерський корпус обраний через те, що у ньому середня площа палати 20 квадратних метрів, ми зможемо розмістити більше ліжок. Тут є вже підведені кисневі точки, є операційний блок, три входи, через які можна буде ввозити як із підозрою, так і з підтвердженим ковідом. І окремо буде для вагітних», – розповіла Марина Ляшук.

Перший поверх цього корпусу уже пристосований, щоб приймати хворих на ковід-19. Коли розпочалася пандемія, тут завчасно приготували спеціальні бокси для вагітних жінок.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:


 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів