На Волині сплатили понад 485 мільйонів гривень податку на прибуток

П'ятниця, 09 жовтня 2020, 09:50

За підсумкам трьох кварталів 2020 року на Волині сплатили 485,4 мільйона гривень податку на прибуток.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Наразі сума перерахованого господарюючими суб’єктами області податку на прибуток на 11,1 відсотка перевищує минулорічні надходження за аналогічний період.

«Позитивна динаміка надходжень податку на прибуток в області зберігається всупереч несприятливим економічним тенденціям через пандемію COVID-19. Насамперед, варто подякувати нашим представникам бізнесу, які чесно декларують реальний фінансовий результат власної господарської діяльності. Завдяки таким сумлінним платникам держбюджет своєчасно отримує кошти для фінансування суспільних потреб», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що позитивна динаміка – результат спільної успішної роботи платників і податківців.

«Податківці надзвичайно уважно аналізують подані платниками документи з тим, щоб запобігти фіктивним збиткам. Завдяки наявному інформаційно-аналітичному забезпеченню ми можемо досить швидко встановити, чи не ховається за збитковим результатом діяльності окремих підприємств намір уникнути сплати податків. Ефективна робота у цьому напрямку сприяє становленню рівних конкурентних умов для діяльності господарюючих суб’єктів і, відповідно, росту податкових надходжень», – підсумувала Ольга Ліщинська.

Довідково: протягом січня-вересня 2020 року до обласного бюджету від великих платників, які перебувають на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДПС, надійшло 14 мільйонів гривень податку на прибуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: