Поділитись:

На Волині майже на чверть зросла сплата ПДВ

Середа, 07 жовтня 2020, 16:52
На Волині майже на чверть зросла сплата ПДВ

Ріст сплати податку на додану вартість на 24 відсотки за підсумками січня-вересня 2020 року фіксують на Волині. Зокрема, в області протягом трьох кварталів поточного року сплачено 1 мільярд 483 мільйони гривень ПДВ.

Це на 288,6 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

«Позитивну динаміку у сплаті ПДВ ми пов’язуємо не лише з відновленням економіки, а й суттєво кращим процесом адміністрування. Податківці системно працюють над припиненням використання схем ухилення від оподаткування. Тим часом, шляхом запровадження електронних сервісів ДПС створює комфортні умови платникам для своєчасної та у повному обсязі сплати податків. При цьому, неприйнятним є будь-який тиск на бізнес», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області
Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що саме електронний формат адміністрування ПДВ, зокрема ефективна робота Системи моніторингу оцінки ризиків, дозволяє фахівцям податкової служби своєчасно протидіяти сумнівним господарським оборудкам.

«Процес блокування податкових накладних відбувається автоматично. Однак, виявлення ризикових операцій із сумнівними контрагентами не означає зупинки господарської діяльності підприємства. Для з’ясування реальності та правомірності здійснених операцій підприємство повинно надати документальне підтвердження. Зі свого боку податківці максимально швидко розглядають аргументи платників», – підсумувала Ольга Ліщинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024