Поділитись:

Підприємства на Волині заплатили за забруднення довкілля 12,5 мільйона гривень

П'ятниця, 25 вересня 2020, 09:10
Підприємства на Волині заплатили за забруднення довкілля 12,5 мільйона гривень

Упродовж восьми місяців 2020 року на Волині сплачено 12,5 мільйона гривень екологічного податку. Із цієї суми підприємсвта сплатили до загального фонду держбюджету 8,1 мільйона гривень, а до спецфонду місцевих бюджетів– 4.4 мільйона гривень екологічного податку.

Про це інформує пресслужба ГУ ДПС у Волинській області. 

Саме екологічний податок належить до основних джерел фінансування заходів з охорони навколишнього середовища. Тож громади повинні приділяти якомога більше уваги діяльності господарюючих суб’єктів, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях, –наголошують у податковій службі Волині.

Ретельний аналіз діяльності підприємства, що працює на території громади і чинить негативний вплив на навколишнє середовище, дозволить залучити до бюджетів усіх рівнів додаткові надходження.

Важливо, що кожне підприємство, господарська діяльність якого передбачає забруднення довкілля, повинні отримати спеціальні дозволи та обов’язково зареєструватися платником екологічного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024