Поділитись:

Волинянам повернули 5,6 мільйона гривень податкової знижки

Четвер, 24 вересня 2020, 08:55
Волинянам повернули 5,6 мільйона гривень податкової знижки

Понад 5,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб у вигляді податкової знижки вже отримали 2170 волинян. Ці кошти спрямовано на рахунки громадян, що зазначені у їх річних податкових деклараціях.

Загалом правом на податкову знижку за підсумкам 2019 року вже скористалося понад 2,5 тисячі волинян. До відшкодування з бюджету вони задекларували 6,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області.

«Податкова знижка – це фінансова підтримка для сімейного бюджету, що є втіленням принципу взаємної відповідальності держави та громадян. Тобто, той, хто працює легально і, відповідно, сплачує ПДФО, може розраховувати, що держава поверне певну частку ПДФО у разі витрат на оплату навчання, сплату іпотеки чи страхових внесків, оренди житла для внутрішньо переміщених осіб тощо», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

І хоч найчастіше волиняни подають декларацію з метою отримання податкової знижки на навчання, правом на повернення з бюджету ПДФО можуть скористатися також ті, хто поніс витрати в зв’язку з усиновленням, сплатою страхових внесків за довгостроковими договорами страхування життя, або ж пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного страхування, чи отримали послуги репродуктивної медицини, – звертають увагу в Головному правлінні ДПС у Волинській області.

Важливо, що річна податкова декларація для отримання податкової знижки подається по 31 грудня. Оскільки в період карантину Центри обслуговування платників працюють зі значними обмеженнями, декларацію краще подавати в електронній формі, скориставшись Електронним кабінетом. Більш того, ДПС пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в Електронному кабінеті сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. А це означає, що громадянин не витрачатиме час для внесення даних, які вже є в базах ДПС.

В Електронному кабінеті передбачена можливість надання в електронному форматі копій первинних документів як додаток до декларації в онлайн-режимі. Податкова знижка може бути надана виключно резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку. Переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати річну податкову декларацію через Електронний кабінет можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів