Поділитись:

Це не тиск: у податковій пояснили часті перевірки волинського підприємства

Вівторок, 29 вересня 2020, 16:00
Це не тиск: у податковій пояснили часті перевірки волинського підприємства

У податковій прокоментували часті перевірки, на які днями скаржилося волинське підприємство ТОВ "Верба-ВВ". 

Раніше ІА "Конкурент" повідомляли про те, що волинська підприємиця скаржиться на необґрунтований з її погляду тиск податківців. Зокрема, директорка Тетяна Полячук розповіла, що вже три місяці поспіль її підприємство перевіряють податківці. За словами жінки, це заважає нормальній роботі і веде до збитків. 

Тоді наші журналісти звернулися за коментарем у головне управління ДПС у Волинській області. Податківці сказали, що для з'ясування всіх обставин їм потрібен час. Зрештою, у вівторок, 29 вересня на редакційну пошту нашого медіа надійшло пояснення дій ДПС стосовно згаданого підприємства. 

"Усі перевірки ТОВ «Верба–ВВ» з питань обґрунтованості заявлених до відшкодування з державного бюджету сум ПДВ  призначені відповідно до п. п. 78.1.8 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

За словами податківців, така увага викликана показниками господарської діяльності ТОВ, що упродовж 2019 – першого півріччя 2020 року «Верба–ВВ» стабільно звітується винятково про збиткову діяльність. 

"Динаміка сплати податків  свідчить про значне зменшення сплати ТОВ податку на прибуток. Водночас ТОВ із середньою зарплатою 4 тисячі гривень  (на Волині середня зарплата підприємств лісової галузі – 9,5 тисячі гривень) протягом 2018 – 2020 років експортовано власну продукцію нерезидентам Італії, Бельгії, Данії, Нідерландів, Іспанії, Туреччини, Польщі тощо, що у загальному обсязі поставок  займає 94,4 відсотка. 

Таке успішне на зовнішніх ринках підприємство має належне кадрове забезпечення та достатні виробничі потужності. Втім, залучає до надання послуг чимало підприємців-фізичних осіб, формуючи мільйонні витрати", – пишуть податківці.

Аналіз, який вони провели, свідчить, що підприємство формує податковий кредит та витрати, в тому числі по операціях із отримання послуг у фізичних осіб-підприємців, які за даними ІТС «Податковий блок», звітності форми 1-ДФ та ЄРПН здебільшого не забезпечені для здійснення господарської діяльності достатньою кількістю трудових ресурсів та не мають необхідних виробничих потужностей.

"Враховуючи ймовірні ризики мінімізації сплати податків та результати аналізу розбіжностей у податковій звітності «Верба-ВВ», а також низку порушень податкового законодавства, що встановлені в ході попередніх документальних позапланових та планової перевірок, із 21.09.2020 року розпочато документальну виїзну перевірку ТзОВ «Верба-ВВ» по декларації з ПДВ за липень 2020 року терміном 10 робочих днів. Таким чином, Головне управління ДПС у Волинській області не демонструє жодної вибірковості чи упередженості при призначенні  документальних перевірок ТОВ «Верба-ВВ», – ідеться в заяві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024