Поділитись:

Волинські податківці «кошмарять» бізнес, – заява

Середа, 23 вересня 2020, 17:20

Волинська підприємиця скаржиться на необґрунтований з її погляду тиск податківців. 

Директорка ТОВ "Верба-ВВ" Тетяна Полячук розповідає, що вже три місяці поспіль її підприємство перевіряють податківці. За словами жінки, це заважає нормальній роботі і веде до збитків. 

"Верба-ВВ" – підприємство, зареєстроване у Ковельському районі на Волині. Воно займається лісозаготівлею, виробництвом фанери, дерев'яних плит і панелей, шпону, торгує деревиною та виробами. Працює на експорт, а отже має бюджетне відшкодування податку на додану вартість. Це відшкодування і стало причиною перевірки. 

"Три місяці підряд у мене податкова перевірка. Я розумію, що по закону мають право перевірити, оскільки в мене є бюджетне відшкодування більше ста тисяч... Але я не думаю, що всіх так кожного місяця перевіряють, як перевіряють нас. 

Сьогодні перевірка привезла акт на проведення інвентаризації. Щоб провести інвентаризацію, мені треба зупиняти виробництво. Хоч у мене вже на місяць сплановані машини, поставки та відправки. Мені треба все зупиняти, платити їм простої, слухати купу петицій від кожного. А в мене підписані контракти, і я намагаюся від них не відхилятися", – розповідає жінка у коментарі журналістам ІА "Конкурент"

Тетяна Полячук говорить, що таке часте і тривале втручання податківців у справи дуже шкодить бізнесу.  

"Це займає в мене багато часу. Вони приходять на п'ять днів, цього разу на 10 днів. Я мушу кожного дня з ними сидіти і їм пояснювати. Це реально заважає. По закону пише, що інвентаризація має проводитися в межах періоду перевірки. Якщо вони перевіряють за липень місяць, яким чином можна робити інвентаризацію станом на 30 вересня, наприклад? Я цього не розумію. Це нелогічно – проводити інвентаризацію активів, частина яких у мене на сьогодні відгружені, у мене вже новий товар виготовлений", – коментує підприємиця. 

Також вона не розуміє причин перевірки. Адже попри офіційне обґрунтування, перевіряють працівники податкової і речі, напряму не пов'язані із податковим відшкодуванням. 

"Я розумію, коли іде перевірка по відшкодуванню ПДВ: вони прийшли і перевірили суто те, що стосується відшкодування. Перевірили сплату, яку я поставила, перевірили, чи в мене зареєстровані податкові накладні, чи правильно я включила суму до відшкодування... А не задавати запитання ті, які взагалі не стосуються предмету перевірки. Вони питали по рахунках бухгалтерського обліку, по фінансових допомогах, по статутному капіталі. Те, що напряму не стосується бюджетного відшкодування", – емоційно пояснює у коментарі пані Тетяна.

Її колега і постачальник деревини Олександр Місюра своєю чергою опублікував у мережі великий допис-обурення діями податківців, і звернувся у ньому до профільних міністрів та керівників держави. 

Welcome to Ukraine XXI століття. Як податківці «кошмарять» бізнес?

Президент України публічно виступає підтримку бізнесу, а в чиновників середньої ланки, виявляється, свої задачі – створювати проблеми, а потім їх «вирішувати»!

Невже Офіс Президента України, Кабінет Міністрів України та Верховна Рада України, Міністерство фінансів України, Державна податкова служба України не знають про «брудні» методи «роботи» на місцях податківців-чиновників з «неугодним» і чесним бізнесом? Чи, можливо, вдають вигляд, що не знають?

«Бизнес нельзя кошмарить» – Віцепремє’р-міністр України нещодавно написав у себе на сторінці у Фейсбуці. Михайло Федоров також додав: «У бизнеса нужно в любой ситуации спрашивать «Что делать?». Благодаря бизнесу, который платит налоги, создает рабочие места и инновации, — мы существуем и развиваемся».

До слова, навіть сам Гарант Конституції України 2 вересня 2020 року під час візиту до Харківської області гучно переконував українців: «Ми повинні допомагати бізнесу там, де це потрібно. А це означає, що держава має бути опорою по всій Україні» 

Приватне деревообробне підприємство ТОВ «Верба-ВВ», на превеликий жаль, стало рекордсменом у Волинській області щодо кількості позапланових податкових перевірок (фото відповідних наказів про перевірки – додаються)", – заявив чоловік. 

В Управлінні ДФС у Волинській області запевняють: усі перевірки законні. Більше про ситуацію із підприємством "Верба-ВВ" обіцяють розповісти вже завтра. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів