Поділитись:

Військовий скандал: волинський прикордонник порівняв бійців ЗСУ зі свиньми

Понеділок, 21 вересня 2020, 14:10
Військовий скандал: волинський прикордонник порівняв бійців ЗСУ зі свиньми

Прикордонник, який походить службу на Волині, Ігор Шарун опублікував у TikTok відео, в якому порівнює службовців Збройних сил України зі свиньми і віддає їм накази українською мовою. Відео стало популярним серед росіян. 

Про це повідомив військовий блогер, офіцер Збройних сил України, полковник Анатолій Штефан. Натрапивши на публікацію, військовий попросив прикордонника видалити його, але той грубо відмовив. Погодився лише після встановлення його особи й обіцянки надати факт розголосу. Крім того, Шарун видалив і свій аккаунт із TikTok, – інформує ТСН.

Військовий скандал: волинський прикордонник порівняв бійців ЗСУ зі свиньми

У ДПСУ підтвердили, що прикордонник дійсно проходить службу в Україні. Там заявили, що засуджують будь-які дії проти захисників України. У відомстві вже призначили службове розслідування для вивчення всіх обставин. За його результатами обіцяють ухвалити відповідні рішення.

"Військовослужбовці Держприкордонслужби разом з іншими українськими військовими пліч-о-пліч щодня боронять Україну від російської агресії. Останні роки ми спільно відбиваємо атаки ворога, нарощуємо наші сили та продовжуємо шлях реформування. В той же час Державна прикордонна служба України засуджує будь-які дії, свідомі чи не свідомі, які робляться проти захисників України", – сказано у повідомленні.

Згодом прикордонник перепросив за свій вчинок, зазначивши, що його дії були необдуманими і ганебними. Шарун каже, що йому буцімто подвійно соромно, бо служить в Державній прикордонній службі України. 

"Я прошу вибачення у всіх захисників України! Жодних думок про будь-якої глузування над армією України я не мав і не маю. Я свідомо обирав для себе шлях захисту України і залишаюся патріотом нашої Батьківщини. Мені дійсно шкода, що під час використання однієї з соціальних мереж розповсюдив вкрай недоречне відео, в якому говорилося про армію України. Ще раз прошу вибачення у своїх побратимів і кожного, хто захищає нашу країну, за цю ситуацію", – написав Шарун.

Військовий скандал: волинський прикордонник порівняв бійців ЗСУ зі свиньми

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів