Поділитись:

У Волинській ОДА прокоментували «бунт» перевізників щодо пільг ветеранам АТО

Неділя, 20 вересня 2020, 19:20
У Волинській ОДА прокоментували «бунт» перевізників щодо пільг ветеранам АТО

фото ілюстративне 

На Волині під час карантину почастішила випадки відмовими у пільговому перевезенні учасникам АТО. Аргументують це нерентабельністю.

Ситуацію в ефірі програми "Тема дня" прокоментувала начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович. 

"Ситуація щодо лімітів не дозволяє перевізникам влаштовувати відмови. Пільговий проїзд ніхто не скасовував, і він має виконуватися повною мірою тим категоріям, яким це законодавство передбачено. Безпідставна відмова у перевезенні тягне за собою відповідальність", – наголосила вона. 

Також, із її слів, в кожному договорі між ОДА та перевізником одним із пунктів передбачене пільгове перевезення, відповідно до законодавста. 

Водночас Андрій Омельчук, керівник обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України, наголосив, що останнім часом випадки відмови у перевезенні учасникам АТО почастішали. Він додав, що військові дуже обурені щодо такого і обіцяють: питання просто так не залишать. 

Як відомо, це питання вже порушувала психлогиня Олена Звєрєва. До того ж 13 вересня на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса "Луцьк-Луків" атовці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення. Згодом Звєрєва повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, що питання вирішили. Проте 17 вересня "Нескорена" волинянка, учасниця АТО Майя Москвич не змогла придбата на луцькій автостанції пільговий квиток до Львова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів