Поділитись:

Право на пільговий проїзд: луцькі атовці вимагають пояснень від перевізника

Понеділок, 14 вересня 2020, 14:04
Право на пільговий проїзд: луцькі атовці вимагають пояснень від перевізника

фото ілюстративне

Луцькі ветерани АТО викликали поліцію та написали заяву на перевізника, який відмовився везти за пільговим посвідченням дружину загиблого атовця.

Про це повідомляє Суспільне. Волинь.

Заяву на перевізника автобуса "Луцьк-Луків" написала жінка загиблого в АТО Світлана Войтович. Жінка розповіла, що неодноразово їздить цим маршрутом і не може скористатися своїм правом на пільгове перевезення, гарантоване державою.

11 вересня водій автобуса Луцьк-Луків відмовився везти за пільговим посвідченням дружину загиблого в АТО. По допомогу вдова звернулася до ветеранів АТО.

Зі слів психологині Олени Звєрєвої, напередодні, 13 вересня, на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса "Луцьк-Луків" атовці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення.

Світлана Войтович розповіла, що не всі пасажири, які купили квитки на цей рейс, підтримали учасників акції. Люди обурювалися. Світлана Войтович каже, що справа не в грошах, а в тому, як вона має пояснити своїм двом дітям, чому їхній батько загинув, а вони як члени сім'ї загиблого не можуть отримати захисту від держави.

Водій автобуса спілкуватися з учасниками акції відмовився. Перевізник на зустріч не з'явився, пославшись на свою зайнятість. Робота автостанції та всі інші маршрути працювали згідно з графіком. Пізніше активісти викликали поліцію та написали на перевізника заяву.

Психологиня Олена Звєрєва назвала прізвище перевізника. З її слів, це Михайло Яцишин. Він водночас доктор юридичних наук, викладач в університеті та член однієї із політичних партій, – стверджує жінка.

Олені Звєрєвій вдалося записати коментар касирів автостанції, чому вони не продають пільгові квитки.

"Те, що у нас на комп'ютері є заведено, я продаю. Те, чого немає, я не можу продати", – каже касирка.

Сьогодні, 14 вересня, учасники АТО знову збираються на автостанції, щоб почути позицію перевізника та домогтися виконання законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
03 січня 2024
31 серпня 2023
27 липня 2023
11:23
26 липня 2023
15 червня 2023
07 червня 2023
24 січня 2023
28 грудня 2022
22 грудня 2022