Поділитись:

Дари волинських лісів збагатили бюджет на понад 3,5 мільйона

Вівторок, 08 вересня 2020, 12:52
Дари волинських лісів збагатили бюджет на понад 3,5 мільйона

Ягідно-грибний сезон на Волині традиційно поповнює бюджети всіх рівнів.

Зокрема, до бюджету заготівельники дикорослої продукції вже сплатили понад 1,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, майже 1,5 мільйона гривень рентної сплати за спецвикористання дикорослої продукції, 350 тисяч гривень єдиного податку і 138 тисяч гривень військового збору, – повідомили в ГУ ДПС у Волинській області. 

«Нині метеоумови сприяють урожаю грибів, що разом з чорницею залишаються стратегічно важливим комерційним товаром для області. Заготівля, переробка та експорт лісових ягід та грибів щороку дозволяє громадам отримувати додаткові надходження. Вкотре звертаємо увагу заготівельників дикорослої продукції на важливості неухильного дотримання законодавчих норм. Громади і держбюджет повинні отримати належні суми ПДФО, військового збору, єдиного податку та ренти від представників бізнесу, котрі заготовляють з комерційною метою гриби», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що лідери територіальних громад мають особливо пильнувати, щоб заготівля дикорослої продукції відбувалася з дотриманням норм податкового законодавства.

«У кожному з районів, де відбувається заготівля дикорослої продукції, працюють спеціальні комісії, які здійснюють моніторинг за процесом заготівлі – від збору до зберігання, переробки та експорту. У разі виявлення порушень представники місцевого самоврядування мають право інформувати про зловживання з тим, щоб контролюючі органи в межах компетенції вживали негайних заходів реагування», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024