Поділитись:

На Волині підприємці активно переходять на програмні реєстратори розрахункових операцій

Понеділок, 07 вересня 2020, 09:11
На Волині підприємці активно переходять на програмні реєстратори розрахункових операцій

У переліку міст Волині, де вже зареєстровані програмні реєстратори розрахункових операцій, – Луцьк, Володимир-Волинський та Ковель.

Програмними реєстраторами розрахункових операцій також вже користуються у Луцькому, Володимир-Волинському та Любомльському районах. У переліку господарюючих суб’єктів, котрі вже скористались безкоштовними програмними рішеннями від ДПС, є юридичні та фізичні особи-підприємці, – інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

Оскільки в Україні фіксують щоденну динаміку приросту користувачів програмних РРО, в Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують представникам бізнесу активніше впроваджувати в процес готівкових розрахунків новітні програмні рішення, що пропонуються ДПС безкоштовно.

«Програмний реєстратор розрахункових операцій – це, насамперед, зручність та мобільність у використанні. На відміну від класичної касової техніки, програмний РРО не вимагає додаткових фінансових витрат. Винятково онлайн-реєстрація та онлайн-передача (отримання) даних робить процес готівкових розрахунків і звітування швидким, комфортним та необтяжливим. Власне, ці переваги повинні стати визначальним чинником для бізнесу, що прагне працювати із застосування сучасних інформаційних технологій», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. Суб’єктам господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», ДПС було надано для застосування два безкоштовних програмних рішення.

Враховуючи, що обов’язок щодо застосування РРО та/або ПРРО для усіх фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку ІІ-IV груп настає з 1 квітня 2021 року, ДПС створено умови для подальшого тестування безкоштовних програмних рішень.

Крім цього, ДПС забезпечується робота АРІ фіскального сервера ДПС, використовуючи які, суб’єкти господарювання можуть розробляти комерційні ПРРО для власних чи комерційних потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024