Поділитись:

Коронавірус перевів волинських підприємців на е-звітування

Четвер, 27 серпня 2020, 17:41
Коронавірус перевів волинських підприємців на е-звітування

Волинські підприємці-фізичні особи досить успішно опановують електронний формат спілкування з податківцями.

Зокрема, за підсумками семи місяців 2020 року сімдесят відсотків від усіх звітних документів підприємців-фізичних осіб Волині до органів ДПС подано за посередництвом Електронного кабінету, – повідомили в ГУ ДПС у Волинській області. 

«Паперовий документообіг створює чимало незручностей при поданні, опрацюванні та зберіганні звітних даних. Тож цілком виправдано, що бізнес переорієнтовується на більш зручний електронний формат взаємодії з контролюючим органами. Вже цього року із 200 тисяч декларацій підприємців-фізичних осіб 140 тисяч подано на опрацювання ДПС у
електронному вигляді», – розповіла начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що робота в Електронному кабінеті не вимагає спеціальної підготовки. Втім підприємці повинні обов’язково мати електронний цифровий підпис, який можна отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

«Від моменту обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19 щомісяця кількість підприємців-фізичних осіб, котрі надають перевагу електронному формату звітування, зростає. Електроні сервіси ДПС постійно здобувають нових прихильників. Громадяни та представники підприємництва розуміють, що безконтактна взаємодія – комфортна і безпечна, що особливо актуально у період коронакризи», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів