Поділитись:

«Стає сумно, коли починаєш думати, що буде восени», – лікар-пульмонолог з Волині про коронавірус

Четвер, 03 вересня 2020, 10:10
«Стає сумно, коли починаєш думати, що буде восени», – лікар-пульмонолог з Волині про коронавірус

фото ілюстративне

Коронавірусна інфекція у 80 % має легкий перебіг, в 20 % – це важкий перебіг.

Про це написав у фейсбуці кандидат медичних наук, завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко, аналізуючи результати власної роботи за останній рік.

Порівнюючи кількість хворих у 2019 та 2020 роках, які мали респіраторні патології, лікар зауважив, що цьогоріч їх стало більше і перебіг став важчий.

Так, торік у Волинську обласну клінічну лікарню за весь рік поступили 215 хворих з пневмоніями, двоє померли.

"Лише у моєму відділенні пульмонології за минулий рік було проліковано 992 хворих з респіраторною патологією, в тому числі 195 хворих з пневмоніями різної складності, при тому, що не було такої великої кількості кисевозалежних хворих. Летальність у відділенні пульмонології від респіраторної патології склала лише 8 чоловік (показник 0,81)", – зазначив Олег Яковенко.

Натомість 2020 року лише з кінця квітня до 31 серпня у Волинську обласну клінічну лікарню поступило 470 хворих з COVID-19, померли 52 хворих. Тобто летальність становить 11 % від всіх госпіталізованих.

"Лише у моє відділення за даний звітній період поступило 288 хворих з пневмонією COVID-19 (61 % від всіх тих, хто поступив), де переважна більшість – це важкі та кисневозалежні хворі. Аналізуючи показник приросту пневмоній COVID-19 у моєму відділення в літній період: червень + 69, липень + 77, серпень + 110, стає сумно, коли починаєш думати, що буде восени", – написав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів