Вибух в Бейруті: ЮНЕСКО допоможе у відновленні історичних будівель

Неділя, 16 серпня 2020, 03:05

ЮНЕСКО розробить план відновлення і реконструкції  історичних будівель, що постраждали під час вибуху в Бейруті.

Про це повідомляє Центр новин ООН з посиланням на дані ЮНЕСКО, - пише ТСН.

"Під егідою ЮНЕСКО буде розроблений план з відновлення і реконструкції культурної спадщини Лівану, зруйнованої в результаті вибуху в бейрутському порту. Роботи будуть, зокрема, проведені в Національному музеї Бейрута, Музеї Сурсок і в Археологічному музеї", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті вибуху в бейрутському порту зруйновано близько 8 тисяч будівель, зокрема в старих кварталах Геммайзе і Мар-Міхаель.

До ЮНЕСКО звернувся Генеральний директорат з питань охорони пам'яток старовини Лівану з проханням допомогти з відновленням зруйнованих історичних будівель. Тоді під егідою ЮНЕСКО провели онлайн-нараду з представниками провідних організацій з питань охорони культурної спадщини та експертів з Лівану. 

"Учасники намітили кроки з порятунку і охорони серйозно пошкодженого культурної спадщини Бейрута і відновленню його культурного життя. ЮНЕСКО приступила до підготовки детального плану щодо цього. Насамперед будуть проведені роботи зі зміцнення конструкцій і гідроізоляції, щоб запобігти подальшим руйнування. Це особливо важливо в зв'язку з осінніми дощами, що наближаються", – повідомили в ЮНЕСКО. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: