Поділитись:

Що відомо про вибухи в Бейруті

Вівторок, 04 серпня 2020, 22:27

Ізраїльські військові та "Хезболла" заперечують причетність до вибухів.

Про це повідомляє The Jerusalem Post, - передає ESPRESO.TV.

Видання зазначає, що за даними ліванських ЗМІ машини швидкої допомоги транспортували сотні поранених до місцевих лікарень, а десятки, можливо, загинули в інциденті.

Було знайдено щонайменше 11 тіл всередині порту, але контакт з пожежною бригадою та низкою працівників порту був втрачений, згідно з повідомленнями ліванців.

За інформацією видання Al-Hadath, генеральний секретар партії Катаїб (ліванські християнські-демократи католиків-маронітів) зазнав критичних поранень.

Джерела з "Хезболли" заявили на OTV (телеканал в Лівані), що "немає правди" в повідомленнях, що вибух був викликаний ізраїльським ударом по зброї "Хезболли" в порту. Ізраїльські представники Міноборони заперечили, що Ізраїль має зв'язок з інцидентом.

Директор розвідки Лівану Ібрагім Абас заявив Al-Hadath, що повідомлення про те, що вибух був викликаний феєрверками, "смішне", і що в вибуху задіяли  високоякісні вибухові речовини.

Після повідомлення про вибух у Лівані було зафіксовано значні відключення Інтернету, повідомляє NetBlocks.

Не зрозуміло, що стало причиною відключення. За повідомленням MTV Lebanon, електричній компанії в Лівані було завдано серйозної шкоди.

Ліванське державне інформаційне агентство NNA та два джерела безпеки заявили, що вибух стався в районі порту, де є склади, де розміщені вибухові речовини. Не відразу було зрозуміло, що спричинило вибух чи які вибухові речовини були на складах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів