На обід з котом чи собакою: куди в Луцьку можна прийти з твариною

Субота, 15 серпня 2020, 09:00

Брати наші менші… Часто ми настільки любимо тварин, що беремо їх зі собою усюди. Домашні улюбленці супроводжують нас в громадському транспорті, у магазинах та навіть ресторанах. Когось тішить присутність тваринки, приміром, у транспорті чи будь-якому громадському місці, у когось – алергія, і людина не розуміє присутності собаки у закладі, де перебуває.

Лучани також відвідують різноманітні кафе зі своїми домашніми улюбленцями. Проте з великими тваринами всередину – зась. Це може бути лише декоративна тварина. І  вас пустять з умовою, що ваша тваринка буде чемно себе вести.

ІА «Конкурент» поцікавився у лучан, чи не заважають їм тварини відвідувачів у кафе, а також підібрав заклади, де будуть раді бачити вас і вашого домашнього улюбленця.

У пивний клуб «Кораблик» на вулиці Коперника ви сміливо можете брати собачку. Тут таких відвідувачів бачити не проти.

У піцерії «Фелічіта», що на проспекті Соборності, таож запевняють, що будуть раді бачити вас і вашого домашнього улюбленця.

Дозволено приходити і в «Patio di Fiori». Проте тут вам запропонують столик на літній терасі дещо подалі від інших столиків. Адміністратор розповідає, що таких клієнтів у закладі небагато.

«Останніми приходили відвідувачі з котиком. Вони лише поснідали і пішли», – пригадує адміністратор.

За умови, що ваша тваринка спокійна і буде вести себе чемно, з нею вас пустять у ресторан «Бравий шейк» на Лесі Українки.

Піцерія «Теревені» прийме вас на літній терасі, якщо вас влаштує якийсь із крайніх столиків. На терасу рекреаційного комплексу «Срібні лелеки» ви також можете взяти декоративну тваринку.

У сімейному кафе «Дядя Pizza», у грузинській пекарні «Сулі Гулі» та у барі «П’ятниця» категорично проти бачити клієнтів із домашніми улюбленцями. Кафе-піцерія «Козача Левада» також не приймає таких відвідувачів. Кажуть, забороняють приходити з тваринками після того, як отримали скарги та зауваження від інших клієнтів.

У китайському ресторані «Золотий дракон» на вулиці Ветеранів наголошують, що з тваринами приходити заборонено, але все ж клієнтам дозволяють це робити, бо їх дуже мало.

«Приходьте, собачка ж біля вас сидітиме», – запрошують у закладі.

У кав’ярні «Франс.ya» також відкриті двері для відвідувачів з тваринами.

Валентина із села Зміїнець, яку ми зустріли у кафе «Дядя Pizza» на Лесі Українки, завітала сюди з двома донечками, аби скуштувати з ними піцу. Каже, що абсолютно нормально ставиться до відвідувачів з тваринами.

«Коли я перебуваю у кафе і там є відвідувачі з маленьким песиком, то я не бачу ніяких проблем. Звичайно, якщо собака не набридатиме постійним дзявчанням. До того ж, маленькі породисті собачки є доглянутими. Я не є якоюсь прихильницею таких тваринок, але й не проти, щоб вони мені склали компанію. Мої діти, до речі, обожнюють їх",  – розповідає Валентина.

Микола й Ірина приїхали на екскурсію до Луцька зі Львова, і їм порадили зайти у «Карабас Барабас» на Винниченка. Хлопець каже, що абсолютно спокійно відреагує на те, якщо побачить маленького песика у закладі.

«Я думаю, що погано може зреагувати тільки той, у кого алергія на шерсть», – вважає хлопець.

Дещо не розділяє таких поглядів його супутниця. Ірині не сподобалося б, якби у закладі харчування перебували собаки.

«У мене якесь двояке ставлення. Але все ж мені було б неприємно бачити тваринку тут», – відповіла Ірина.

Проте чи дозволяє адміністрація закладу приходити із тваринками нам, на жаль, з’ясувати так і не вдалося. Того, хто міг ба нам прокоментувати це, на місці не виявилося, а на залишений журналістом номер так ніхто і не перетелефонував.

Лучанка Олександра розповідає, що часто відвідує заклади громадського харчування із собакою. Зевс – французький бульдог, який є повноцінним членом сім’ї.

«Мені було надзвичайно приємно, коли ми сиділи на літній терасі у піцерії «Фелічіта» і нам запропонували воду для собаки. Було, пам’ятаю, спекотно. Воду принесли у мисці для собак. Зевс пив із задоволенням», – каже Олександра.

Зауважує, що «Show Basilik» відвідують з собакою із самого його народження. Зевс завжди поводиться чемно і не заважає іншим відвідувачам.

Зевс

Зевс

Адмінстатор Сніжана із «Show Basilik», що в центрі міста, каже, що з декоративними тваринами можна відвідати заклад. 

«У кафе створили pet-friendly атмосферу. З маленькою твариною можна відпочити прямо у закладі. Проте для комфорту усіх гостей розробили певні правила: тварина не може вільно пересуватись закладом. Ваш улюбленець не повинен створювати дискомфорт та бути голосним. Також не можна давати їжу з тарілок. За вашим проханням офіціант може принести водичку в одноразовому посуді. Окремі гості замовляли навіть страви з меню, які теж подавали в одноразовому посуді», – прокоментували у закладі.

Ми поцікавилися і думкою луцького шеф-кухаря Юрія Хазіпова з приводу відвідин закладів громадського харчування з домашніми улюбленцями.

«Я нормально ставлюся до ресторанів, які пускають відвідувачів з тваринами. І сам користуюся цією можливістю: ходжу в ресторани із своєю собачкою», – розповів Юрій Хазіпов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: