Поділитись:

Легальні працівники додали бюджетам Волині понад два мільярди гривень

Вівторок, 11 серпня 2020, 17:39
Легальні працівники додали бюджетам Волині понад два мільярди гривень

Із доходів офіційно працевлаштованих громадян та завдяки декларантам за підсумками семи місяців 2020 року на Волині сплачено 2 мільярди 439 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 2,4 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області до держбюджету надійшло 622,4 мільйона гривень, понад 1,8 мільярда – це доходи місцевих бюджетів.

«Власне той факт, що саме від стану сплати податку на доходи фізичних осіб найбільшою мірою залежить бюджетна стабільність громад, змушує лідерів місцевого самоврядування більш пильно аналізувати діяльність господарюючих суб’єктів, чиї бізнес-проєкти втілюються на території ОТГ. Фінансова спроможність кожної територіальної одиниці безпосередньо залежить від кількості офіційно працевлаштованих громадян та відповідальності працедавців», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що громадяни теж повинні бути максимально зацікавлені в тому, щоб їх трудові відносини з роботодавцем були оформлені належним чином.

«Лише офіційне робоче місце гарантує соціальну підтримку працівнику з боку держави у випадку втрати працездатності та гідне пенсійне забезпечення. Тож закликаємо громадян за жодних умов не погоджуватися на «тіньову» зайнятість. Особливо сьогодні, в умовах коронакризи, громадяни потребують надійного соціального захисту, держава і громади – фінансових ресурсів задля вирішення нагальних питань, а сумлінний бізнес- рівних конкурентних умов», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів