Поділитись:

Податковою знижкою скористалося дві тисячі волинян

Понеділок, 03 серпня 2020, 17:45

Правом на податкову знижку вже скористалося понад 2 тисячі волинян. Волинські податківці повідомляють: аби скористатися правом на податкову знижку волиняни подали 2087 податкових декларацій про майновий стан і доходи. До відшкодування з бюджету громадяни задекларували 5,4 мільйона гривень податкової знижки.

Більшість із цієї суми вже надійшло на рахунки декларантів.

У податковій нагадують, що правом на податкову знижку можуть скористатися лише громадяни, які працюють легально. Податкова знижка надається громадянам, які сплачують за навчання, користуються іпотечним кредитом, орендують житло як внутрішньо переміщені особи чи понесли витрати в зв’язку з усиновленням, сплатою страхових внесків за довгостроковими договорами страхування життя, або ж пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного страхування, чи отримали послуги репродуктивної медицини.

Як правило,  найчастіше громадяни декларують доходи з тим, щоб отримати податкову знижку за оплату навчання.

Важливо, що річна податкова  декларація для отримання податкової знижки подається по 31 грудня.

Оскільки в період карантину Центри обслуговування платників працюють зі значними обмеженнями, декларацію краще подавати в електронній формі, скориставшись Електронним кабінетом. Більш того, ДПС пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в Електронному кабінеті сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. А це означає, що громадянин не витрачатиме час для внесення даних, які вже є в базах ДПС.

В Електронному кабінеті передбачена можливість надання в електронному форматі  копій первинних документів як додаток до декларації в онлайн режимі. Податкова знижка може бути надана виключно резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку.

Переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати річну податкову декларацію через Електронний кабінет можна за посиланням.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
21 лютого 2024
19 грудня 2023
13 грудня 2023
20 вересня 2023
18 серпня 2023
01 квітня 2023
02 листопада 2022
31 жовтня 2022