Поділитись:

У Польщі стврорили інтернет-базу жертв волинської трагедії

Неділя, 09 серпня 2020, 00:37
У Польщі стврорили інтернет-базу жертв волинської трагедії

У Польщі стврорили інтернет-базу жертв волинської трагедії. У базі міститься інформація про  жертв, місць та обставин злочину.

Про це пише Польске Радіо.

Головною метою проекту є вшанування жертв трагедії, що трапилась на Волині та Східній Малопольщі у 1939-1945 роках. Головно, йдеться про осіб, що не були належно похоронені. Інститут хоче встановити особи тих людей, а також частково перевірити кількість убитих.

Зараз у базі є інформація, що головно стосується давнього Волинського воєводства. Але її розширюватимуть. Директор люблінського відділу ІНП Марцін Кшиштофік пояснює, що у базі є інформація не лише про поляків: «База також корелює з інтерактивною мапою Волинського воєводства, але також у базі є також українці-праведники, що допомагали полякам, і яких також вбивали».

Голова ІПН Ярослав Шарек підкреслив, що ця база не є символічним актом звинувачення: «Ми не створюємо цієї бази проти когось, ми за те, аби мали хороші відносини з Україною. Але ми не можемо забути і оминути важкі, болючі моменти нашої історії. Дорога до поєднання – це завжди правда».

З базою можна ознайомитись в інтернеті на сторінці zbrodniawolynska.pl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів