Поділитись:

В Польщі вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії

Неділя, 12 липня 2020, 00:03
В Польщі вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії

У Варшаві вшанували  жертв Волинської трагедії  урочистим покладанням квітів та богослужінням у пам'ять про загиблих.

Урочистості у столиці Польщі розпочалися з покладання квітів до меморіальної дошки у Польовому кафедральному соборі Війська польського, присвяченої жертвам Волинської трагедії, а також з богослужіння у пам’ять про загиблих. Про це інформує Польське радіо.

11 липня рішенням Сейму Республіки Польща, прийнятим 22 липня 2016 року, на берегах Вісли оголошено Національний день пам’яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Республіки Польща.

У проповіді під час святої меси у пам’ять жертв Волинської трагедії єпископ Міхал Яноха сказав, що польсько-українські відносини ніколи не були настільки добрими, як сьогодні:

«Є вільна Польща і є вільна Україна. Існує дуже багато болісних справ, але ми починаємо про це розмовляти».

З річницею подій на Волині пов’язані два слова: пам’ять і правда, – сказав голова Управління зі справ ветеранів та репресованих Ян Юзеф Каспшик:

«Не про помсту, а, власне, про пам’ять волають жертви. Ми маємо пам’ятати і закликати українську сторону, аби вона нам дозволила гідно поховати жертви цього страшного злочину».

Після меси опівдні урочистості перемістилися на площу Пілсудського, де представники родин жертв та державної влади поклали квіти перед Могилою Невідомого солдата та запалили свічки перед волинськими меморіальними дошками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів