Поділитись:

Чи можна відмовити в проханні стати хрещеним чи хрещеною: пояснення ПЦУ

Середа, 05 серпня 2020, 21:03
Чи можна відмовити в проханні стати хрещеним чи хрещеною: пояснення ПЦУ

Хрещення відкриває шлях до єднання з Богом і життя вічного. Помічниками у цьому Таїнстві стають хрещені батьки. Не лише в дитинстві, а й впродовж усього життя вони мають піклуватися про духовне становлення похресників і молитися за них.

Так наголошують у Православній церкві України. 

Взяти на себе відповідальність духовного наставника – справді важлива місія. Іноді можна почути, що відмовлятися бути хрещеними не можна, бо це начебто є «відхрещуванням від Господа». Але жодного стосунку до настанов Православної церкви це твердження не має.

«Насамперед ваше рішення має бути не даниною ввічливості, а зваженим і усвідомленим особистим вибором. Якщо ви не відчуваєте моральної і духовної готовності стати хрещеним чи хрещеною, якщо розумієте, що не зможете допомогти рідним батькам хресної дитини у її вихованні, члена церкви, – цілком можна коректно відмовитися, не ображаючи почуття близьких людей. Достатньо відверто пояснити причину своєї відмови. Кожен хрещений несе відповідальність за похресника перед Богом, тож і вибір, прийняти запрошення чи відхилити його, ставати чи не ставати хрещеним, – має бути добровільним», – зазначили в церкві. 

Якщо ви не готові стати хрещеними батьками, це не вважається поганим вчинком чи гріхом, – додали в ПЦУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024